E2r

Hvordan at vokse yarrow (Achillea)

Yarrow er en type urt, der er sjovt at vokse i enhver have og forholdsvis let at vedligeholde så godt. Navnet på sin slægt er Achillea, der stammer fra Achilleus, en karakter i den græske mytologi. Denne type urt vokser blomster, der kommer i et væld af farver, herunder gul, pink, hvid og rød. I middelalderen blev røllike brugt til medicinske formål i krydderurteblandinger. Det bruges også til astringerende, for antiinflammatoriske anvendelser, astma behandling, og hudproblemer såsom eksem. Yarrow er en aktiv ingrediens i økologiske kosmetiske behandlinger samt. Praktisk, har røllike ikke behøver nogen særlige hånd til at vokse, fordi den overlever næsten overalt. Her er hvordan man dyrker det:

  • Opbevar dine røllike frø i fugtigt, kølet sand eller spagnum at bevare dem en måned forud for sæsonens sidste frost. Du kan også anvendes et vådt stykke køkkenrulle med den ekstra fugt presses ud at pakke dine frø i. Place inde i en plastpose og lukke den helt. Sæt din taske i et køleskab, så den kan bo der for en måned. Denne metode duplikerer den periode vintertid nødvendig eller yarrow frø er spiring proces.
  • Nu vælge den bedste placering for plantning dine urter. Yarrow planter foretrækker fuldt sollys til korrekt vokse. Jorden vil du plante dem på, skal være veldrænet og ikke overdrevent frugtbar. Dette anlæg kan ikke lide rige jord eller for meget vand, som det vokser. Forbered din jord ved at grave den op og befri den fra enhver sten eller andet uønsket snavs.
  • Når din jord er blevet ordentligt forberedt, begynde at plante dine røllike frø og dække dem op med omkring ¼ af en tomme af jord. Vanding bør kun ske lejlighedsvis, da plantens rødder vokser dybt og kan klare at få vand fra langt under jordens niveau. Fodring er det heller ikke nødvendigt. Vanding er minimal.
  • Når dine røllike planter begynder at crowd, kan du nødt til at tynde dem. Dette kan ske mellem to til fire år. Brug en skarp murske adskiller hver klump omhyggeligt. Dem, du har taget ud, kan genplantes andetsteds.
  • Så snart yarrow begynder at blomstre, vil de være klar til høst. Saml blomster og stængler med blade. Bunch dem op og binde dem alle sammen, hænge dem i en omvendt position i et mørkt og tørt sted, der har nok luftcirkulation. Når blomsterne er helt tørre, kan du gemme dem i containere, der er helt forseglet. Stængler og blade skal skæres op i små stykker før opbevaring.

Bortset fra det faktum, at røllike producerer smukt farvede blomster

Hvordan at vokse yarrow (achillea). Opbevar dine røllike frø i fugtigt.
Hvordan at vokse yarrow (achillea). Opbevar dine røllike frø i fugtigt.

Bortset fra det faktum, at røllike producerer smukt farvede blomster, dens blade gennemsyrer en krydret duft også. Når tørret er de blomstrer anvendes til fremstilling attraktive blomster og andre crafting projekter. Du kan også bruge dem som kanter til dine havebede. Plantning forskellige sorter på én gang vil skabe en harmonisk blanding af farver i din have, som du kan nyde hvert år.