E2r

Sådan skærpe en motorsav mekanisk

Mens du kan slibe mindre knive med blot et enkelt sten eller fil

Mens du kan slibe mindre knive med blot et enkelt sten eller fil, for større og mere kompliceret udstyr såsom motorsave - selvom du kan skærpe dem derhjemme - det tilrådes, at du har de professionelle gør det skarpheden. Korrigering begår den fejl, hvæsning dine værktøjer derhjemme kan koste mere end at have det gjort på servicecenteret. De fleste producenter tilbyder disse tjenester gratis, hvis jeg ikke tager fejl. Kontakt din producent for yderligere information.

Sådan skærpe en motorsav mekanisk. Før fastgørelse af savkæder og fræsere på maskinen.
Sådan skærpe en motorsav mekanisk. Før fastgørelse af savkæder og fræsere på maskinen.

En motorsav kan skærpes mekanisk med en roterende slibesten eller en maskine. Mekaniske slibesten kan købes i forskellige diametre, varierende fra 5/32 - 5/32. På den anden side, så mekanisk kæde slibning sker med maskiner, der er egnede i en vinkel på 25 grader.

  • Før fastgørelse af savkæder og fræsere på maskinen, gøre første sørge for at fjerne al snavs, støv og snavs fra kæden. Rens det grundigt med rengøringsmiddel eller anden rengøring løsning, som kan købes på hardware butik. Sørg for, at den løsning, du køber, er sikkert for følsomt udstyr, såsom motorsave ellers kan yderligere beskadige udstyret.
  • Tip. Hvis tænderne er bøjede, tilhugget o, brudt i, er det bedst at få din sav kontrolleret af en professionel. For tænder, der er mindre end ¼ inches, kan det være bedst at afhænde kæden helt, da motorsaven kan udgøre en større risiko. Den overdrevne tab kan ikke fastsættes og svækker saven.
  • Fastgør motorsaven på en stabil platform af maskinen. Klemme dem på plads langs sporet. Giv det et par slæbebåde for at sikre, at saven er sikkert på plads.
  • Når kæden er på plads, identificere den førende kutter, der er den korteste af alle tænder langs tænderne. Montér filen i hak oven kutteren. Korrekt justering af filen vil sørge for, at kædesaven er vinklet ved den korrekte 25 graders vinkel.
  • Nu kommer den nemme del. Maskiner vil gøre det skarpheden for dig automatisk. Maskinen vil sænke skarphed kant til kæden og skærpe tanden. Skærpe den ene side først og færdiggøre rotationen af motorsav af tænderne. Når en rotation er gjort, gøre den modsatte side og også udfylde rotation. Mens hvæsning din sav, bære ordentlig sikkerhed gear såsom handsker og øjenbeskyttelse.
  • Når skarpheden er færdig, kan du gnide olie over kæden, så det griber glat og derefter samle din kæde. Du er så god til at gå.

At eje en motorsav skarphed maskine kan være dyrt

At eje en motorsav skarphed maskine kan være dyrt, men hvis du ejer et par motorsave, kan det være en god investering. En maskine tager ud slid af individuelt skarphed hver tand og hver motorsav, du har. Efter et par forsøg på maskine, vil du få en fornemmelse af den rigtige teknik i hvæsning dine værktøjer. Selvom du kan skærpe dine værktøjer både manuelt og mekanisk derhjemme, er det stadig anbefales, at du har dine værktøjer skærpet én gang årligt til professionel vedligeholdelse. Held og lykke!