E2r

Hvordan laver man en kælder rod kælder

En rod kælder fungerer som et køleskab

En rod kælder fungerer som et køleskab, opretholde en konstant kølig temperatur, der er meget gavnligt for afgrøder, så disse ikke rådne eller tørre ud. Selv om de moderne kældre ikke er udformet som en rod kælder, er det stadig muligt at tilføje en i din kælder, da dette værelse er normalt koldere end resten af huset. Nedenfor er de trin om hvordan man laver en kælder rod kælder.

  • Vælg et hjørne af din kælder, der er placeret i den nordlige side af dit hus. Denne stedet vil ikke få for meget sol og vil have jævn temperatur hele året. Opbygning af en rod kælder i det ene hjørne vil minimere mængden af konstruktionen, som du vil gøre. Roden kælder, som du vil bygge bør også være i nærheden af et vindue for at regelmæssig strømmen af luft ind i kælderen.
  • Fjern glasset fra vinduet og erstatte det med tyk krydsfiner og forsegle kanterne. Du vil oprette ventilationsåbninger til regelmæssige strømmen af kold og varm luft til roden kælderen. Bore et tre-tommer hul på det højeste punkt af vinduet. Skær en længde på 3-tommer PVC, der vil være nok til at skubbe gennem krydsfiner, som du har installeret på vinduet. Vedhæfte en lukket skydeventil for enden af røret inde i kælderen og fastgør dette til enden af røret med skruer.
  • Tilføj en anden aftræk væk fra den, som du har installeret. Skær en længde af rør som før. Tilføj en albue til enden af røret inde i kælderen. Måle afstanden fra enden af albuen til omkring en fod fra gulvet og skære en længde af rør ud fra denne måling. Fastgør den ene ende af røret til albuen. Installere en anden lukket blast skydeventil i den anden ende. Når luften inde i kælderen er varmere end luften udenfor det øvre rør vil frigive den varme luft, mens den nedre ventil vil tillade kold luft til at komme ind og omvendt.
  • Udlæg dimensionerne af rod kælder. Beslut, hvor du vil placere døren og hylderne. Hylder hængende fra loftet vil være meget velegnet til de bedste hylder. Du er nødt til at sikre, at luften frit kan cirkulere omkring hylderne, så de afgrøder gemt på hylderne, vil ikke rådne.
  • Sørg for at forsegle roden kælderen mod fugt. Kælderen bør have høj fugtighed for at holde afgrøderne frisk i lang tid. Men dele af kælderen kan være fugtig. Du kan forhindre dette ved at installere isolering på loft og vægge af roden kælderen. Skum er den mest ideelle materiale til brug til isolering, da det er lettere at arbejde med og modstandsdygtig over for meldug modsætning glasfiber.
  • Installer et hævet gulv til roden kælderen. Kældergulve tendens til at være fugtig til tider. Installer komposit dæk materiale til gulvbelægning. Disse er faste stykker af tømmer, der er forvitret at modstå fugt. Disse er også modstandsdygtige over for råd og vil ikke give roden kælderen en muggen lugt, selv hvis gulvet bliver vådt.

Hvordan laver man en kælder rod kælder. Vælg et hjørne af din kælder, der er placeret i den nordlige side af dit hus.
Hvordan laver man en kælder rod kælder. Vælg et hjørne af din kælder, der er placeret i den nordlige side af dit hus.

Placer grøntsager på hylderne baseret på mængden af kold luft, de får brug for. Hardy grøntsager kan placeres på de øverste hylder, mens dem med blødere hud kan få mere gavn af køligere luft ved at blive placeret i de nederste hylder. Trådhylder er at foretrække frem for træhylder da luften kan cirkulere mere frit omkring afgrøderne.