E2r

Sådan at male behandlet træ

En husmor eller en gør-det-selv fyr værdsætter den alsidighed og fleksibilitet, som træ giver. Det er praktisk for hjemmet projekter og let tilgængelig. Dog kan træ få rådne, være angrebet af insekter og blive forvitrede af elementerne. God ting, at behandlet træ er nu tilgængelig. Behandlet træ er træ beskyttet af kemikalier mod råd, insekter og vejr, hvilket giver dit træ ekstra styrke og lang levetid. Imidlertid kan male behandlet træ være en vanskelig opgave, fordi det er vigtigt at male træet passe på ikke at ødelægge den kemiske behandling. Maleri træ kan være en vanskelig opgave, men ikke svært - det er faktisk ret nemt, bare følg disse få, simple trin:

Sådan at male behandlet træ. Kontroller behandlet træ er betingelser.
Sådan at male behandlet træ. Kontroller behandlet træ er betingelser.
  • Kontroller behandlet træ er betingelser. Før du begynder at fifle med det behandlede træ, skal du først kontrollere dens tilstand. Check for skimmel, mug, alger vækst eller råd, før du fortsætter. Hvis du maler over skimmel, mug og rådne områder, vil malingen før eller senere give væk, og der vil være flere skader på træet. Når det er sagt, når du udvælge behandlet træ til at købe, så sørg for at holde øje med disse også.
  • Rengør det behandlede træ. Hvis du ser skimmel, mug, og råd, du har brug for at få en børste og varmt sæbevand for at rense den med. Der er også et alternativ. Du kan fortynde klor med vand og bruge denne løsning til at rengøre og desinficere de problematiske områder i træet.
  • Kontroller, at behandlet træ er tørt. Hvis du har renset det behandlede træ, bør du lade det tørre. Kom behandlet træ tider kræver tålmodighed, fordi det normalt er solgt gemt i våde steder, eller sælges stadig meget våd fra behandlingen. Enten fordi du renset og vasket træet eller ej, har du stadig nødt til at tjekke træ, hvis det er tør eller våd.
  • Tørretid for træ. Afhængig af tidspunktet på året, vejr og klimaforhold tørretid for behandlet træ varierer. Den kan gå fra uger til måneder. Hvis det nyligt er behandlet, er det normalt betragtes sikkert tørt efter seks måneder. Du kan tage de behandlede udendørs og lad det blive under solen at lufttørre det, eller du kan lufttrykket behandle det. Man kan også bruge en fugtighedsmåler at bestemme, om træet allerede er tørt.
  • Mal det behandlede træ. Når du er sikker på, at træet er tørt, kan du male det. Nogle bruger vand-fugemasse, men det anbefales ikke, fordi træet ville gøre det ineffektivt. Det er tilrådeligt at bruge oliebaseret maling, fordi den bevæger sig med træ - betydning, det bliver ét med træet, da det absorberer olier fra selve træet. Solid malingsprodukter ikke bliver ét med træet og resultaterne sidst i skrælning. Lad malingen tørre på det behandlede træ. Du kan endda bruge en topcoat at forlænge malingen liv.

Nu har du et færdigt træ projekt, der ville vare

Nu har du et færdigt træ projekt, der ville vare. Malet behandlet træ straks giver en hjemlig føler, at dit værk. Den tid du har brugt arbejde på det er absolut værd.