E2r

Hvordan til at bygge en gavl tag: installation og materialer

Opbygning af et tag for skure, lader og andre basale bygninger

Flade tage er OK, hvis de er bygget med nok vand, kulde og sne isolation - og ofte det er ikke let eller billigt at gøre. Det er grunden til opbygning af en gavl tag er ofte langt bedre, lettere og mere bæredygtig. Formen af sadeltag gør at vandet hurtigt falde bort og holder en god luft buffer for termo-isolering.

I denne guide vil du lære, hvordan man opbygger en simpel gavl tag for et skur, lade eller garage bygning.

Ved slutningen din konstruktion vil være på udkig noget som dette:

Hvordan til at bygge en gavl tag: installation og materialer. På toppen af bygningen skal du starte tag design.
Hvordan til at bygge en gavl tag: installation og materialer. På toppen af bygningen skal du starte tag design.

Før bygge et tag, du skal have tagkonstruktionen (stald, lade, garage eller hvad) allerede har gjort. Det er ikke anbefales at bygge taget først og derefter forsøge at matche konstruktionen til det. Her er, hvordan man opbygger en gavl tag.

  1. På toppen af bygningen skal du starte tag design. Installer tykke bjælker - en stråle på hver væg, der dækker dens top, og mindst lige så tyk som muren er. Tykkere er bedre. Sørg begge er justeret lodret ved deres centre.
  2. Vedhæfte to lodrette bjælker - en i midten af strålen, der vil være over døren, og en i midten af den modsatte stråle. Så en horisontal tværbjælke bør tilslutte både.

  3. Nu skal du vedhæfte de diagonale lægter som du kan se på billedet. Nær den nederste ende af hver, er der en lille rille, som sikrer mere stabilitet af konstruktionen.
  4. Styrke hver trekant med en mere horisontal tremme under tag installation. Fastgør det med de diagonale dem, ikke til de bjælker i bunden. De bør placeres på omkring 1/3 af bunden.
  5. Ved slutningen dit tag har brug for en dækning. Det kunne være tagmaterialer såsom pladejern eller tyk krydsfiner for eksempel fastgjort med bolte. På toppen, afhængigt af konstruktionen kan du have tagsten .
Opbygning af et tag for skure, lader og andre basale bygninger. Styrke hver trekant med en mere horisontal tremme under tag installation.
Opbygning af et tag for skure, lader og andre basale bygninger. Styrke hver trekant med en mere horisontal tremme under tag installation.

Opbygning af en tag kan virke hårdt, men ved at følge denne enkle vejledning, bør du være i stand til at opbygge et stabilt gavl tag.

Tony anbefaler, at hvis du bygger en hel stald , kan du ønsker at tjekke , hvordan man laver fundamentet først.