E2r

Hvordan til at designe og planlægge en have

Designe en have skal være nemt, højre

Designe en have skal være nemt, ikke? Bare vandre rundt i haven butik, udvælge de planter, du kan lide, tage dem med hjem og plop dem i jorden. Desværre, medmindre du har en virkelig fremragende øje for design, er din have sandsynligvis ikke kommer til at dreje ud helt som du havde håbet det ville. Du bliver nødt til at starte med en basal viden om, hvordan design i landskabet virker.

 1. Vælg en have placering. Det er en god idé at begynde i det små med dit første projekt, men hvis du føler dig modig, gå efter noget større! Når du har valgt en placering, tegne et kort over det. Du behøver ikke at være en kunstner til dette trin. Ideen er at komme til at kende din placering. Millimeterpapir virker rigtig godt til at tegne haven skitser. Du kan lave hver firkant lige en fod eller to fødder - hvad er logisk for størrelsen af din have.

  Når du har trukket ud den grundlæggende udformning af din have, tilføje i de eksisterende hardscape. Hardscape er de ikke-udskiftelige elementer i din have, såsom terrasser, fortove, springvand, støttemure vægge etc. Den næste ting at tilføje til din skitse er nogen elementer i haven, som du ikke ønsker at ændre, såsom smuk solnedgang ahorn, der har været der i årevis, eller de buksbom hække, der giver nogle personlige oplysninger fra naboer. Hvis der er nogen dekorationer elementer, som du gerne vil tilføje, sætte dem på skitsen så godt. Nu bør du have en ramme at arbejde inden for, når du planlægger din have.

  Hvordan til at designe og planlægge en have. Vælg en have placering.
  Hvordan til at designe og planlægge en have. Vælg en have placering.
 2. Vælg en havestil. Have stilarter kan inddeles i to grundlæggende kategorier. Uformelle haver har svungne stier og asymmetriske linjer. De ser ikke så velordnet som formelle haver, men de er charmerende og venligt. Formelle haver er i den anden ende af spektret. Planterne i formelle haven er pæne, ryddelige og overskuelig i lige eller diagonal rækker. Formelle haver kan ikke føle så indbydende som uformelle haver, men de ser imponerende.

  Inden for disse to grundlæggende kategorier, er der et væld af underkategorier, såsom sommerhus, engelsk, japansk og europæisk haver, såvel som speciale haver, såsom vand haver. Når du vælger en stil til din have, kan du overveje stilen i dit hus såvel som dine egne personlige præferencer. Hvis dit hus er meget formel og symmetrisk, vil en løs, bølgende landbohave sandsynligvis se ud af sted. Ligeledes, hvis du ejer en lille, ranch-stil hus, behøver du ikke ønsker en stor, formel engelsk have. Den bedste måde at afgøre, hvilken stil du kan lide, er at se på havearbejde bøger og magasiner.

 3. Kend din placering. Hvis du har en have placering, som er nedtonet meste af dagen, og du drømmer om en solsikke haven, er du nødt til enten at ændre din placering eller opgive drømmen. Nogle faktorer, der vil hjælpe med at afgøre, hvilke planter til at købe, er jordtype, jordens pH-værdi, mængden af sol, og vindforhold.
  Designe en have skal være nemt, højre. Hvilken stemning vil du ønsker at formidle?
  Designe en have skal være nemt, højre. Hvilken stemning vil du ønsker at formidle?

  Jordtype er klassificeringen af din jord i henhold til partikelstørrelse. Lerjord har små partikler, der klumpe sig sammen og tørre ud langsomt, men bevarer næringsstoffer meget godt. Sandjord har store partikler, der tørrer hurtigt ud, men næringsstoffer løbe lige så hurtigt. Lerjord er et eller andet sted i midten. Nogle planter har en bestemt præference for en bestemt jordtype. Med denne viden kan spare dig tid og penge i det lange løb. Jordens pH fortæller dig, om din jord er sur eller basisk. Dette er vigtigt, fordi nogle planter, såsom hydrangea, vil blomstre i helt forskellige farver afhængig af jordens pH-værdi. Mængden af sol, du modtager på en dag bør være mindst seks timer at klassificere din placering som solrigt og mellem fire og seks timer, der skal overvejes delvis skygge. Alt mindre end dette betragtes som et lyssky sted.

 4. Hvilken stemning vil du ønsker at formidle? Dette er, når en grundlæggende viden om farve design er nyttig. En farvepalet af grønne og blå vil overbringe en fredelig følelse. Reds, appelsiner og gule vil gøre en have føle livlig og stimulerende. Hvis du vil have en stærk kontrast i din have, plante blomster i direkte kontrastfarver såsom gul og lilla eller blå og orange. Hvis du ønsker en monokromatisk look, plante forskellige nuancer af samme farver, såsom pink, fuchsiaer og røde. Mange mennesker vælger en noget monokromatisk look ved at plante alle varme farver, såsom rød, orange og gul, eller alle seje farver, såsom blå, grøn og lilla.
 5. Begynde at tilføje planter til din tegning. Begynd med skygge i områder efter farve. Husk, at planter gør større indflydelse, når de plantes i driver, end når de er spredt her og der. Når du er tilfreds med din farve skitse, begynde at vælge blomster, som vil passe inden for ordningen.
 6. Overvej overgang. Du ønsker ikke at plante små, temmelig Dianthus siden fem-meter høje pampas græs. Øjet bør altid gradvist vandre fra det ene punkt til det næste i en have. Prøv at forestille sig, hvordan dine planter vil se ud, når de er fuldvoksen. Hver overgang bør være gradvis og subtil.
 7. Start plantning! Når du er tilfreds med din tegning, nu er det tid til at gå tilbage til havecentret og begynde at købe planter. Forbered din jord godt, så følg din skitse og begynde plantning. Hvis du har brug for hjælp med at overføre dit papir design til din have site, måle det ud med et målebånd, og derefter lægge en haveslange langs den linje, du ønsker at følge.

Din have kan se sparsom i begyndelsen

Din have kan se sparsom i starten, men inden for et år eller to, bør alle planterne nå fuld størrelse. Hvis din have ikke ser ligesom du forestillet det, det er okay at rykke ud nogle planter og erstatte dem med dem, der passer bedre med dit design ordningen. Faktisk er fifle med et design, indtil det er perfekt den bedste del af at designe en have!