E2r

Hvordan til at identificere en overwatered plante

At tage sig af en plante er på ingen måde en tur i parken

At tage sig af en plante er på ingen måde en tur i parken. Det vil kræve tid og årvågenhed og frem for alt til en omsorgsfuld hjerte sørge for, at de får den rette pleje, de fortjener. Du er nødt til at sørge for, at de får den rette sollys, men er ikke overladt fuldstændigt udsat for de barske stråler fra solen. Bladlus, myrer og andre invaderende skadedyr er slet ikke ønskede omkring en stueplante, og det er dit job at frastøde dem. Der er mange ting, der kræver din opmærksomhed, når der beskæftiger sig med planter. En af de vigtigste ting er imidlertid at sikre, at man aldrig overwater en plante. Der er konsekvenser for overvanding en plante så her er hvordan man kan identificere, om du har været overvanding dem eller ej:

Hvordan til at identificere en overwatered plante. Hvorfor er det dårligt at overwater en fabrik i første omgang.
Hvordan til at identificere en overwatered plante. Hvorfor er det dårligt at overwater en fabrik i første omgang.
  • Hvorfor er det dårligt at overwater en fabrik i første omgang. Anlægget vil blive mættet med vand. Det er ikke godt, da den vil forhindre den i at absorbere carbondioxid og andre gasser. I realiteten, vil du blive kvæle planten ihjel, hvis du over vand det og også åbne det op til sygdomme såsom rodbrand.
  • Tegn og symptomer på overwatering. Misfarvning af bladene er et tegn på overwatering. Hvis du bemærker blade bliver gule eller brune, der er dårlig. Hvis du ikke kan se nogen nye blade spirer, der er dårlig. Jord bliver grøn på grund af væksten af alger er også et tegn på overwatering. Kontroller rødderne, de kan rådne hvis er berøvet ilt. Stængler bliver blødere og anlægget visnen er heller ikke godt.
  • Fugtig jord. Mærk muldlag, før du vand. Hvis det er fugtigt, er det stadig fugtige og ikke skal vandes. Der er stadig nok fugt i jorden for at opretholde anlægget. Først når jorden er tør bør du vande planten.
  • Dræning problemer. Hvis du vand en plante og ikke lade vandet løbe væk, vil du overwater anlægget. Sørg for, at der er en god dræning eller run-off system under dine planter. Kontroller regelmæssigt for at se, om der er vand akkumulere under dine potter eller haver.
  • Lagring overwatered planter. Der er stadig tid til at redde overwatered planter. Første ting du skal gøre er at fjerne det fra jorden og wrap op rødderne i et tykt lag papirservietter til at absorbere det overskydende vand. Slip af med rådne rødder med det samme. Også fjerne gulfarvning eller bruning blade og snavs dækket af alger. Du kan købe en fugtighedsmåler til at hjælpe dig med at vurdere dine planter og til at fortælle dig om det ikke er tid for dem at blive vandes igen.

Når du ikke vande dine planter

Når du ikke vande dine planter, vil de helt sikkert dø som de mangler de rigtige næringsstoffer for at overleve. Men hvis du overwater dem, vil du kvæle dem og få dem til at dø. Der er en rigtige mængde vand til dine planter. Sørg for at vide dette, så dit anlæg kan forblive sund og overleve længere.