E2r

Hvordan til at prøve, teste og analysere jord

Som en gartner

Som en gartner, er det meget vigtigt, at du ved, hvilken type jord du har i din have, så du kan bruge den rigtige type gødning og conditioning metoder til at gøre din jord bedre for dine planter. Den korrekte pH-niveau er nødvendig for at give dine planter de rigtige næringsstoffer. Du kan få jorden undersøgt professionelt, hvis du ønsker. Men du bliver nødt til at betale for jorden skal analyseres. Der er enkle måder for dig at tage en prøve, test og analysere jorden i din baghave for dine havearbejde behov.

Hvordan til at prøve, teste og analysere jord. Saml jordprøver i forskellige områder af din værftet eller haven.
Hvordan til at prøve, teste og analysere jord. Saml jordprøver i forskellige områder af din værftet eller haven.
  • Saml jordprøver i forskellige områder af din værftet eller haven. Opdel dit område i forskellige sektioner. Grave omkring seks til otte inches dyb og få omkring 10-15 jordprøver i et afsnit af haven. Sørg for at bære handsker, så du ikke rører jorden. Fjern plantedele, sten og andet snavs fra jorden. Bland jordprøver du har tager fra den ene sektion og læg dem i en plasticpose. Air-tør våd jord først, før at anbringe den i en plasticpose. Mærk sektion samt posen. Gentag for de forskellige dele af din have.
  • Køb en jord testkit fra haven levering centre. Sættet indeholder instruktioner om, hvordan at teste jorden for alkalinitet og surhed eller jordens pH-niveauer. Du bør også tjekke fosfor, kalium og kvælstof indhold af jorden. Potash eller kalium er afgørende for et godt knold vækst, så det er et vigtigt mineral, når du har en have beplantet med rodfrugter. Phosphor er vigtigt for vækst, hurtige modenhed og frødannelse. Det er også meget afgørende for at hjælpe planterne og blomsterne til at blomstre. Kvælstof hjælper planterne til at vokse frodigt. Du er nødt til at opretholde en neutral pH-niveau, der er mellem seks og syv. Hvis pH-niveau er nul, betyder det, din jord er meget sure. Hvis niveauet når op fjorten så din jord er meget basisk.
  • Kontrollere kvaliteten af din jord af nogle simple tests. Jordbunden er klassificeret som sand, ler eller lerjord. Sandjord vil have meget gode drænende egenskaber, men det vil være vanskeligt for sandjord at bevare næringsstoffer. Ler er meget tyk og rig på næringsstoffer, men bibeholder vand for meget som ler løber meget langsomt. Lerjord er den ideelle jord til haver. Jordler bevarer næringsstoffer og fugt, men vil ikke være meget våd som ler. Snup en håndfuld fugtig jord og give det en stram squeeze. Hvis den danner til en kugle og smuldrer når du stikke det, du har lerjord. Ler på den anden side vil danne en kugle, men bevarer sin form, når prikkede og selvfølgelig ved du, at det vil være vanskeligt for sand til at bevare sin form.
  • Du kan også tjekke kontrollere jorden ved at grave en overfladisk hul og fylde den med vand. Sandjord vil dræne den hurtigste, efterfulgt af lerjord. Ler vil tage længst tid at dræne. Tilstedeværelsen af regnorme er en god indikation af kvaliteten af jorden. Hvis der er flere regnorme i et kvadrat med jord, betyder det, at jorden er rig på næringsstoffer og har ret pH balance.

Jord test bør ske

Jord test bør ske, så snart du bevæger dig ind i dit nye sted. Så det bør gøres hvert tiende år. Men dette er ikke en norm, der bør følges til punkt og prikke. Test din jord, når dine planter ser ikke ud til at vokse og trives, efter kontrol af eventuel angreb af planter skadedyr.