E2r

Sådan at blande farver i iris planter

Iris er en af de mest dekorative typer af blomster, der viser et væld af smukke farver. Det er fantastisk at bruge til landskabspleje eller plantet i en lille have, hvor det kan vise alle sine nuancer. Uanset hvilken type af iris plante du vokser, vil deres farver helt sikkert være den største attraktion. For at forbedre din have endnu mere, ville det være rart at kombinere disse farver i grupper i stedet for at sætte dem i klynger af en skygge. De vil helt sikkert se mere attraktiv, når det blandes med andre supplerer nuancer, da der er så mange smukke farver at planterne bære, afhængigt af deres specifikke sort. Iris kan også blandes med andre planter, der supplerer dem. Hvis du ønsker at prøve noget anderledes for din iris haven, her er de skridt at tage, når man kombinerer farver, der vil gøre dem endnu mere attraktive klynger.

  • Bestem dine farver. Hvis du allerede har en iris samling, skal du finde ud af, hvad den almindelige farve er for hver sort. Du kan slå op i etiketterne af iris planter, som du har købt fra planteskolen eller i havearbejde bøger. Du kan også gå online for at finde ud af, hvad farve du vil forvente fra dine blomster, når de blomstrer. Hvis du lige er startet ud, vælge flere typer i livlige farver, så du kan blande dem op, når du begynder at arrangere dem i din have. For at gøre tingene lettere for dig, skal du placere en slags kode til at angive, hvilke særlige farve hver type af iris anlæg vil producere. Det vil gøre tingene enkle, når du begynder at plante og gruppere dem sammen.
  • Arrangere din iris planter. En god idé ville være at begynde at plante forskellige kontrastfarver ved siden af hinanden. Det vil gøre dem meget mere attraktive. Hvis du beslutter dig for at plante en lilla iris først, følges der op ved at plante dem med gul, orange og hvide farver ved siden af. Bi-farvede planter kan have ensfarvede dem i nærheden, som supplerer deres farver, eller bære den samme nuance som en af de to kombineres i det bi-farvet blomst. Pastelfarver eller hvide iris gøre meget godt forene store grupper af planter, som kan generelt ens i nuancer af lilla eller blå. Dette kunne også anvendes den mangefarvede blade forskellige iris.
    Sådan at blande farver i iris planter. Arrangere din iris planter.
    Sådan at blande farver i iris planter. Arrangere din iris planter.

    Plantning en pastel eller hvid iris lejlighedsvis vil skabe en skelnen fra de dybere irisfarver, danner en smuk kontrast af nuancer. Når en flerfarvet blad forekommer blandt en hel bunke af faste grønne blade, bliver et knudepunkt for og gør en stor forskel i arrangementet. En anden måde at arrangere dem ville være at placere alle de lyseste blomster på forreste række, fading i mellemstore farvede dem på det midterste område med de letteste farvede blomster bag.


Vær så kreativ, som du kan med dine farvekombinationer

Vær så kreativ, som du kan med dine farvekombinationer. Den store ting om iris planter er, at de ikke ser godt ud, uanset hvilke farver de er, så det er simpelthen et spørgsmål om, hvordan du forestiller dig de gerne vokse i din have. Udnyt de mange forskellige rådighed for dig at vælge fra og skabe en harmoni af farverige skønheder du vil være stolt af at vise.