E2r

Sådan at plante et træ eller en busk fra en beholder

Træer og buske har allerede lært at være komfortable levende inde i deres begrænsede plads i en container. Plantning dem væk fra deres komfort zoner kan være en skræmmende opgave. Det kan være en udfordrende tid for anlægget, fordi de vil begynde at dyrke sig selv i et fremmed land. Plantning dem med omhu vil hjælpe jer begge til at overleve dette følsomme overgang.

Her er de ting, du skal gøre, når plante et træ eller en busk fra en beholder:

Grav et hul på jorden

Grav et hul på jorden. Hullet skal være lidt dybere end beholderens højde. Bredden på den anden side være bør dobbelte beholderens størrelse. Et større hul vil fremme bedre fleksibilitet og mere plads til rødderne vækst.

Sådan at plante et træ eller en busk fra en beholder. Grav et hul på jorden.
Sådan at plante et træ eller en busk fra en beholder. Grav et hul på jorden.

Tag træet ud af beholderen. Det vil være nemmere at skubbe planten ud af beholderen, hvis jorden er fugtig. Så det er ideelt, at du vande planten som forberedelse til plantning. Hvis planten er svært at tage ud, kontrollere, om der er nogen rodvækstdelen ud af beholderen. Skær de udragende rødderne for nemt at tegne anlægget.

Untangle og løsne snerrede

Untangle og løsne snerrede, udstående eller cirkling rødder. Døde og knækkede rødder skal skæres. Udrede rødderne vil hjælpe dem begynder at vokse i den nye jord. Husk, at rødderne være voksende frit i jorden, og de kan have et godt afsæt, hvis du untangle dem. Du kan løsne sin gamle jord, også. Hvis du gør det vil ikke skade anlægget på nogen måde. Men løsne gamle jord vil fremme bedre plantevækst.

Sætte anlægget i hullet

Sætte anlægget i hullet. Tjek plantens rødder og se, om disse er allerede untangled. Sætte anlægget i hullet. Tilføj nogle kompost eller gødning, hvis du har. Dette er måske ikke nødvendig, men vil være nyttig. Helt dække rødderne med jorden du gravet ud. Vand den nyligt overførte anlæg.

Grav et hul på jorden. Tag træet ud af beholderen.
Grav et hul på jorden. Tag træet ud af beholderen.

Du har brug for at vide mere end blot, hvordan man plante et træ eller busk fra beholderen. Her er nogle nyttige tips til at:

  • At vælge den rigtige træet vil føre til en vellykket plantning. Grave hullet er ikke den egentlige start af processen. Start den ved at vælge den rigtige træ. Den rigtige træ bør være den, der ideelt set vokser i dit område. Det bør være sundt, også. Betydning, bør planten have nogen misfarvede blade, ingen hul, og komposten er fugtig.
  • Forbered jorden før plantning. Fjern barkflis og ukrudt fra stedet, før du graver et hul. Disse vil kun tage væk næringsstoffer, som formodes at være nærende dit anlæg.
  • Vogt træet efter plantning det. Dyr og mennesker kan træde på anlægget, og det kan blive beskadiget. Put omkring stykker af skov for at beskytte den. Plastic tree guard er en god måde til at beskytte planten, samt.

Plante et træ siges at være en af dine tre vigtigste opgaver i livet

Plante et træ siges at være en af dine tre vigtigste opgaver i livet. Men du behøver ikke bare plante et træ. Du skal dyrke den og sørg for at det vil vokse til en nyttig og nærende træ.