E2r

Sådan bruger Sedum som bunddække

Bunddække udfører en masse funktioner i en have eller landskab

Bunddække udfører en masse funktioner i en have eller landskab. Det hjælper definere æstetiske appel af hele området, samler de forskelligartede haveelementer, og giver illusionen af en bredere plads. Der er masser af planter, du kan bruge som bunddække, og en af disse er Sedum. Sedum er en sukkulent bredbladet plante, der bærer blomster af varierende farver, fra hvid til gul til pink og rød. Det er i fuldt flor i løbet af sommeren, hvilket skaber en belægning, der tilføjer skær af farver til dit område. Hvis du er interesseret i at gøre Sedum som bunddække, notere det følgende.

Sådan bruger Sedum som bunddække. Efterlad passende mellemrum mellem planterne.
Sådan bruger Sedum som bunddække. Efterlad passende mellemrum mellem planterne.
  • Vælg en Sedum sort. Sedum kommer i mange varianter. Så vælg dem, der vil tilføje en udsøgt appel til din have eller landskab. Du kan vælge mindst tre sorter og plante dem i forskellige områder. Når de kommer i fuldt flor, vil du blive taget af den vidunderlige vifte af farver, som alle de Sedum planter formular.
  • Forbered din jord. Som i tilfældet med voksende andre former for anlæg, skal jorden være en af dine første prioriteter, når plantning Sedum. Sedum vokser godt i tør jord, så sørg for jorden i din foretrukne websted afløb godt. Også slippe af med alle ukrudt og uønsket græs på webstedet. Hvis du skal bruge herbicid til dette. Derefter tilsættes organiske materialer og gødning efter. For din og anlæggets sikkerhed, skal du altid sørge for omhyggeligt at følge instruktionerne i de etiketter af ukrudtsmidlet og gødning.
  • Efterlad passende mellemrum mellem planterne. Sedum planter er fortrinsvis beplantet med mindst 12 inches afstand fra hinanden, 18 inches på mest. Du behøver ikke vil have dem til at være for tæt på hinanden, fordi de vil skabe et voluminøst udseende, når de vokser. Du behøver ikke have dem til at være alt for langt fra hinanden, enten fordi der vil tage dig længere tid at dække jorden.
  • Vande planterne lejlighedsvis. Sedum brug for vand, men fordi det er en sukkulent plante, det kræver mindre vand end andre planter. Du kan vandet sedum hver uge i det første år. Men efter denne periode, kan du vande det langt mindre hyppigt. I virkeligheden, kan du lade det un-vandes i flere dage, og det vil stadig trives.
  • Husk ikke at plante Sedum hvor det vil blive trådt på. Sedum kan ikke lide at blive trådt på, så placere den et område, hvor det vil blive lov til at vokse uden at blive styrtede ned. Hvis du ønsker, kan du også pot nogle sedum planter, og placere dem hvor som helst de kan modtage fuld sol.
  • Grow sedum med andre bunddække planter. Sedum trives godt med andre. Derfor, hvis du planlægger at dække din seng med andre planter, kan du gøre det. Hvad er godt ved sedum er, at det ikke kvæle de nærliggende planter.

Du kan købe Sedum fra din lokale haven butik, selvom du også kan prøve at købe fra online butikker. Nogle butikker, dog sælge sedum sorter for en enorm pris, så du måske ønsker at kigge dig omkring, før du køber.