E2r

Sådan hærde off frøplanter

Voksende en plante er som at tage sig af et barn. Du er nødt til at være blid i håndtering det, sørg for at det får nok mad, vitaminer og næringsstoffer for at forblive sunde og lære den at håndtere forandring, så det vil overleve, når du lader det gå.

Sådan hærde off frøplanter. Forbered din sætteplante for hærdning off flere uger, før du planlægger at omplante det udendørs.
Sådan hærde off frøplanter. Forbered din sætteplante for hærdning off flere uger, før du planlægger at omplante det udendørs.

Du har taget sig af din sætteplante i flere uger, og du ønsker at omplante det udendørs, så det kan vokse i sin rette omgivelser. Frøplanter skal transplanteres, når de er vokset til omkring tre inches. Før du kan gøre dette, vil dine planter skal afhærdes. Fordi der er en stor forskel i den proces, en plantens vækst indendørs og udendørs, hærdning off frøplanter er afgørende at sikre anlæggets overlevelse, når det transplanteres permanent udendørs. Hærdning off bør ske gradvist, så din sætteplante kan justere ordentligt til det nye miljø.

Da du vil flytte din sætteplante meget rundt, anbefales det, at du placerer spirepotter i en kasse med en åben top eller på et lavvandet bakke for at gøre det lettere at transportere fra et sted til et andet.

Nedenfor er de trin, du skal følge for at hærde fra din sætteplante:

  • Forbered din sætteplante for hærdning off flere uger, før du planlægger at omplante det udendørs. For at hjælpe din sætteplante tilpasse sig til den anden proces med vækstregulerende udendørs, afbryde befrugtning og reducere dets vandindtag. Vand din sætteplante lige nok til ikke at visne.
  • På den første dag i hærdning off, udsætte din sætteplante delvis sollyset ved at efterlade den i et skyggefuldt sted. Da din sætteplante er vant til at få varmen blot fra kunstigt lys, må den ikke udsættes for sollys i mere end en time.
  • For de følgende dage, tilføj en time eller to om dagen til den udendørs eksponering tidspunktet for din sætteplante. Må ikke bringe det udendørs om natten eller hvis vejret er for koldt.
  • Observere din frøplante. Hvis det begynder at visne eller se usunde, holde det indendørs for en dag.
  • Før den første uge er overstået, bør du have havde forladt din sætteplante udendørs, stadig skygge, for en hel dag.
  • Næste gang du bringe ud af din sætteplante, lade den stå i solen for halvdelen af dagen og i skyggen for resten. Om natten, lade dine sætteplante udendørs, men på et sted, hvor det ikke vil blive for koldt.
  • Hver dag, øger eksponeringen af din sætteplante for direkte sollys. På dette tidspunkt, bør du kun at bringe dine sætteplante tilbage indendørs, hvis temperaturen bliver for koldt
  • Når din sætteplante får den samme eksponering i direkte sollys og kolde temperaturer om natten, da det vil, når du transplantation det, kan du være sikker på, at det allerede er godt tilpasset til betingelserne i miljøet udendørs. Din sætteplante kan nu blive transplanteret udenfor permanent.

Processen med hærdning off dine frøplanter kan blive kedeligt og trættende med alle de bevæger sig rundt. Men ligesom dine planter, vil dit hårde arbejde i sidste ende bære frugt, og tålmodighed du investeret vil kunne betale sig.