E2r

Sådan tørre hårdttræ tømmer

Tømmer er et stykke træ, der kan anvendes som materiale til byggeri, papirproduktion og gøre de forskellige træprodukter, såsom møbler. Det kan bruges enten som en rå eller færdige produkt. Det rå produkt er almindeligt anvendt i fremstillingen møbler. Det kræver måling og opskæring, afhængigt af hvor det skal bruges. Det færdige produkt er tømmer, der allerede er skåret i forskellige størrelser. Dette vil afhænge af den påtænkte anvendelse for tømmer.

En type træ, som kan bruges enten som en rå eller færdigt produkt er hårdttræ. Hardwood er en type træ, der er fremstillet af angiosperm træer. Eksempler på angiosperm træer er eg, ask, ahorn, kirsebær og valnød.

Hårdttræ anvendes i mange forskellige måder

Sådan tørre hårdttræ tømmer. Konventionel ovn tørring.
Sådan tørre hårdttræ tømmer. Konventionel ovn tørring.

Hårdttræ anvendes i mange forskellige måder. Det kan bruges i madlavning, møbler, træ skydedøre, vindue paneler, byggeri og som hårdttræ gulvbelægning. Det meste af tiden, før du bruger hårdttræ i et produkt, er det først går gennem en proces med tørring. Tørring er gjort for at fjerne eller reducere fugten inde i træet, for det til at vare længere.

Før tørring hårdttræ, er der nogle faktorer at overveje

Før tørring hårdttræ, er der nogle faktorer at overveje. Temperaturen er nødvendige for det tørre og fugt niveau, der bør bevares for træet. Der er tre vigtige elementer for træ tørring: varme, luft og fugt.

Der er forskellige måder, hvordan at tørre hårdttræ tømmer:

Hårdttræ anvendes i mange forskellige måder. Accelereret lufttørring.
Hårdttræ anvendes i mange forskellige måder. Accelereret lufttørring.
  • Konventionel ovn tørring. I denne type af tørring fremgangsmåde tømmer sætte ind i ovnen og opvarmes derefter med en temperatur i området fra 120 grader Fahrenheit til 190 grader Fahrenheit. Det styres af en maskine, der er enten fuldt automatiseret eller semi-automatiske. Da der er en mulighed for, at tømmer vil blive beskadiget under denne proces, er en våd termometer til kontinuerligt at kontrollere vandindholdet i træstykket dermed forhindre løbet tørring, som kan forårsage skader.
  • Accelereret lufttørring. Accelereret lufttørring anvender præ-tørretumblere hovedkammeret for tømmer. Det er derefter placeret i et rum med en normal temperatur tillader luft at tørre det. For at gøre det hurtigere, er solvarmen tilføjet som en supplerende varme, som bør have en temperatur på mere end 120 grader Fahrenheit.
  • Affugtning ovne. Med affugtning ovne er varm luft, der bruges, og cirkuleres inde i nøglen, der absorberer vandet. Den varme luft går gennem en maskine kaldet en affugter. Affugteren konverterer absorberede vand til damp, som derefter frigives gennem kondensering.
  • Vakuumtørring. Vakuumtørring bruger et vakuum at tiltrække vand fra tømmer i en beholder.

Bortset fra disse fire der er andre metoder, som primært anvendes til hjemmet træ tørring. Disse er damp tørring, mikroovn tørring og presse tørring.

Hardwood tørring er en proces, der kræver tålmodighed og løbende overvågning, og ikke at forglemme, det er ganske dyrt. Det er hovedårsagen til, at folk foretrækker at købe det fra detailbutikker og træ forhandlere. I at købe hårdttræ tømmer, er vi nødt til at overveje prisfastsættelse samt kvaliteten af produktet.