E2r

Sådan winterize en vand havebassinet

Forberedelse af en vand haven dam for vinteren er vigtigt for at holde fisk og andre organismer i live i den kolde årstid. De planter og fisk vil stadig være aktiv i løbet af vinteren, hvorfor de bør behandles med særlig omhu. Dette gøres bedst, før vintersæsonen ankommer, før dammen vand fryser over. Her i denne artikel vil vi diskutere, hvordan man winterize dit vand haven dam.

Det første skridt ville være at stoppe fodring fisk

Det første skridt ville være at stoppe fodre fiskene. Dette bør ske, når temperaturen af vandet når 50 grader. Ved denne temperatur deres stofskifte bremser gør det sværere for dem at fordøje højt proteinindhold fødevarer. Hvis de gør det, er deres ekskrementer udgivet i form af ammoniak, som er meget farligt for dem. Det er derfor, det er unødvendigt for dem at tage i fødevarer under disse betingelser.

Sådan winterize en vand havebassinet. Det første skridt ville være at stoppe fodre fiskene.
Sådan winterize en vand havebassinet. Det første skridt ville være at stoppe fodre fiskene.

Fjern fisk fra dammen, hvis det er mindre end 24 inches dyb. Vandet i dammen kan fryse fast, hvis vandet ikke er dyb nok. Fisk kunne fryse ihjel, hvis de bliver fanget i den frosne sø. Hold fisken i et akvarium indendørs dækket med et net for at forhindre dem i at hoppe ud. Vandtemperaturen bør holdes på 55 grader. De bør også fodres sparsomt i hele vintersæsonen.

Hold damvandet iltet

Hold damvandet iltet. Det er vigtigt at holde en hul til åbent vand i frossen sø. Dette gøres for at tillade nogen indfanget gas i vandet for at undslippe. Damvandet kunne iltet med anvendelse af en afiser med en indbygget automatisk termostat. Denne enhed er også bruges til at holde et hul i isen i åbent vand. En anden mulighed ville være at tage vandpumpen ud af filteret og sætte det et sted i midten af dammen med udløbet pegede op mod dammens overflade. Det strømmende genereret vand ville efterlade en del af dammen frosne til cirkulation af ilt.

Rengør dammen og holde det fri for snavs

Rengør dammen og holde det fri for snavs. Tag eventuelle blade og organisk stof flyder på vandet i dammen. Fjern alle flydende planter som vand salat og lilje puder. Disse ville bare bryde ned i vinteren og producerer mere affald i vandet. Tap alt slammet på bunden af dammen med anvendelse af en støvsuger til puljer.

Det første skridt ville være at stoppe fodring fisk. Fjern fisk fra dammen, hvis det er mindre end 24 inches dyb.
Det første skridt ville være at stoppe fodring fisk. Fjern fisk fra dammen, hvis det er mindre end 24 inches dyb.

Nu ville også være en dejlig tid at fjerne og rengøre dammen udstyr. Disse vil omfatte alle de filtre, vandpumper, og springvand. De ville bare samle alger og mudder, der ville hærde og kage i løbet af vinteren. Korrekt rense pumpen ved at følge producentens anvisninger. De kunne så blive kørt hele vinteren eller opbevares nedsænket i vand, således at pakningerne i det ikke tørre op og knække.

Forberedelse af din dam for vinteren bør ske så tidligt som muligt

Forberedelse af din dam for vinteren bør ske så tidligt som muligt. En god indikation ville være i løbet af efteråret, eller når temperaturen af vandet falder. Ikke alle fisk og planter kunne overleve vinteren, så det er bedst at forberede sig til det. En vand havebassinet bør modtage den rette pleje og vedligeholdelse for at øge chancerne for overlevelse for de planter og dyr der lever i det, især i løbet af vinteren.