E2r

Hvordan at opretholde et værft edger

En gård edger trimmer græsset rent og skaber en skarp kant til et værft

En gård edger trimmer græsset rent og skaber en skarp kant til et værft. En gård edger bruges til at rydde veje, lave en særskilt form til græsset, og skære ned tilgroet græs. Et velfungerende et værft edger afhænger af dens pleje og vedligeholdelse. Her er hvordan man kan opretholde et værft edger at holde det kører længere og bedre.

  1. Brug din værftet edger ordentligt. Når du bruger værftet kantskæreren, hold det på de to håndtag og aldrig på sine andre dele. Brug den til at trimme græs og afstå fra at trykke på værftet kantskæreren mod snavs eller beton. Læs sin manual at vide om specifikke pleje instruktioner, og gem vejledningen til fremtidig brug.
  2. Gas din værftet edger. En gård edger kan være elektrisk eller gas strøm. En gasdrevet yard edger skal have gas til at køre. Kontrollere niveauet af gassen og genopfyld når det er nødvendigt.
  3. Smør din værftet edger. En gasdrevne yard edger skal smøres med olie, blandes med benzin, som er placeret i krumtaphuset. Brug olie, der specifikt anvendes med to taktsmotorer. Bland en lille mængde af olie til gas, den anbefalede forhold er 1 del olie til 50 dele brændstof. Smør værftet kantskæreren s skaft med lithium fedt.
  4. Fastholde bladet. Bladet af værftet kantskæreren erhverver skader gennem konstant brug. Efterse klingen. Når det er blevet korroderet, købe en erstatning klinge. For at skifte kniv, skal du bruge en skruenøgle, der er hensigtsmæssigt at låsemøtrikken størrelse. Hold slidte klinge med en skruetrækker, når du skrue det løs. Sæt det nye blad og skru låsemøtrikken fast. For at gøre bladet arbejde mere effektivt, justere klingen dybde. Justere klingen dybde ved at løsne møtrikken, som holder kniven. Juster styrehjulet og fastgøre bladet med møtrikken.
  5. Vedligehold tændrørene. Kontroller status for tændrørene ved at fjerne tændrøret boot ved hjælp af en topnøgle. Udskift tændrør, når de viser tegn på skader. Udskift de beskadigede tændrør ved at skrue de nye på plads. Vær forsigtig med ikke at skrue dem for stramt, eller du kan beskadige dem.
  6. Oprethold luftfilteret. Kontroller status for luftfilteret ved at skrue dækslet. Rengør luftfilteret med lunkent vand og mild sæbe. Hvis luftfilteret er meget snavset eller er blevet beskadiget, skal du udskifte luftfilteret med en ny.
  7. Opbevar din værftet edger ordentligt. Hvis din værftet edger er gas-drevne, skal du tilføje et brændstof stabilisator i gassen for at forhindre, at den fortykkelse og bliver rodet. Gas, der har gummierede op ruiner det indre af værftet kantskæreren og stopper værftet kantskæreren at fungere. Opbevar din værftet edger på et sikkert sted. Hold din værftet edger væk fra ekstreme temperaturer, fugtig og brand.

Når du bruger et værft edger

Hvordan at opretholde et værft edger. Brug din værftet edger ordentligt.
Hvordan at opretholde et værft edger. Brug din værftet edger ordentligt.

Når du bruger et værft edger, altid bære beskyttende påklædning så som sikkerhedsbriller, handsker, støvler, en langærmet skjorte og bukser. Debris kan flyve ud fra værftet kantskæreren, derfor er det vigtigt at beskytte din hud og øjne. Altid kontrollere status for din værftet edger at lægge mærke til, om den skal repareres. Hvis værftet kantskæreren er blevet beskadiget, stoppe med at bruge det og købe en ny.