E2r

Hvordan at spare energi med en computer

I juli 2007

I juli 2007 blev computerproducenter forpligtet til at have deres produkter bedømt af Energy Star, som er et ratings program, der identificerede forbruget af en perifer. Elementer, der mødte sine krav blev tildelt "-kompatibel" segl. For at opnå dette bør et produkt være effektivt nok til at bruge 80% af strømforbruget, som det forbruger.

Endvidere

Desuden er grundlæggende desktop enheder kræves for at forbruge ikke mere end 50 watt under tomgang. Grundlæggende bærbare computere nødt til at forbruge 14 watt eller mindre. Bærbare computere med diskrete grafikkort skal bruge mere end 22 watt. Det betyder, at hvis du køber en computer med "Energy Star" segl, ville det højst sandsynligt give dig bedre energibesparelser end en ikke-kompatibel computer.

Men der er mere end én måde at spare energi med en computer. Her er et par måder.

  • Brug computerens vågeblus eller standby. Indstil computerens energi eller magt indstillinger til at sove efter et par minutters inaktivitet. Dette kan være nyttigt både i et hjem eller kontor indstilling. For eksempel, hvis du pludselig behov for at løbe ærinder derhjemme ville computeren automatisk sove efter en bestemt tidsrum. Eller, hvis din chef pludselig kalder dig for en snak i hans kontor, ville computeren sove uden at du behøver at trykke på en knap.
  • Brug dvale, når der går væk i længere perioder. De fleste operativsystemer har en dvale-funktion, i hvilken den aktuelle hukommelse tilstand lagres i disken. Dette lader dig komme tilbage til dit arbejde bagefter, men uden at det er nødvendigt for at holde liv i mindet tændt. Dette er nyttigt, når du går hjem for natten, men ønsker dine åbne programmer til at forblive den samme, når du tænder din computer, næste dag.
  • Brug energieffektive enheder. Bærbare computere er mere strømbesparende end stationære computere. Hvis du bruger en stationær, vælge en LCD skærm i stedet for CRT. Ikke alene er du sparer på plads, er du også spare på energien. Dine øjne vil også takke dig for det.
  • Luk unødvendige processer og programmer. Jo mere processorkraft og hukommelse computeren bruger op, jo mere watt det bruger. Luk unødvendige spil eller programmer, såsom dem, der kører i baggrunden. For de bedste resultater, kan du prøve at bruge en CPU og hukommelse meter, så du ved, hvor meget hukommelse og CPU-cykler der bliver brugt. Computere normalt skifter til langsommere processor hastighed, når de er inaktive, er så mindre strøm forbruges.
  • Køb energieffektive computere. Bliver energieffektive ikke kun involverer din brug af computeren selv, men også i sin fremstilling. Energi anvendes i fremstillingen af plast, metaller, glas og andre komponenter i computeren. Det er derfor, det er vigtigt at se på de etiketter og certificeringer, der kommer med dit køb. Er det Energy Star-kompatibel?

Hvordan at spare energi med en computer. Brug computerens vågeblus eller standby.
Hvordan at spare energi med en computer. Brug computerens vågeblus eller standby.

Alle bør være ansvarlige med at hjælpe holde verden grøn. At være ansvarlig med din computer brug er blot én måde at hjælpe reducere dit kulstof-fodaftryk, og bidrager derfor til at bidrage til årsagen mod den globale opvarmning.