E2r

Hvordan at spare på vandet den gammeldags måde

Med så megen vægt på den dystre tilstand vores planet

Med så megen vægt på den dystre tilstand vores planet, er meget vægt er givet om bevarelse vores ressourcer, især vand. Alle skal øve vandbesparelser. Den kollektive indsats mange enkeltpersoner kan virkelig gøre en indvirkning på miljøet.

Hvis du tænker på de gamle tider, folk virkelig ikke har de samme bekvemmeligheder, som vi nyder i dag. Rindende vand fra vandhaner er noget, vi tager for givet nu, men var ikke altid nydt i begyndelsen af det 20. århundrede. Faktisk stadig nogle områder af verden lever denne måde. Vi kan lære meget af vore forfædre i, hvordan de levede og anvende deres metoder til at hjælpe spare på vandet i dag.

Her er hvordan man kan spare på vandet den gammeldags måde.

  1. Skift din tankegang om tilgængeligheden af vand. I gamle tider, har folk ikke har indendørs VVS og måtte hente deres vand fra en vand cisterne og pumpe det fra jorden. Man måtte gå udenfor med en spand, pumpe håndtaget og opsamle vandet derefter bringe det i. Nu skulle samle dit vand på denne måde er sikker på at gøre dig tænke sig om to gange at være ødsel. Bare ændre din paradigme om, hvad mirakuløse ressource vand virkelig er, og hvor adgangen til det er stadig svært i visse dele af verden, er sikker på at ændre, hvordan du får vist dit vandforbrug. Brug vand sparsomt og kun bruge, hvad du har brug for.
  2. Brug regnvand. Saml regnvand i tønder og bruge det til at vande din have, rengøre bilen og endda bade dit kæledyr.
  3. Afgøre, om det er mere vand og energi effektivt at bruge en opvaskemaskine eller hånd vask. Nye ultra energieffektive opvaskemaskiner rent faktisk at forbruge færre liter vand per vask. Bare sørg for du kun køre det, når det er helt fyldt. Hvis du bor på egen hånd, kan du blive nødt til at indsamle retter til en hel uge til at fylde det op korrekt. Din mulighed er at bare hånd vaske dine retter efter hvert måltid.
  4. Brug et bassin, når vaske dine retter. Hvis du har en dobbelt håndvask, fylde en vask med sæbevand og den anden til skylning. Du kan suge retter i et bassin som en forvask, i stedet for at skylle dem hver for sig under rindende vand.
  5. I tider, hvor der var ingen bruser eller rindende vand, brugte folk en spand og øse til at tage et bad. Til dit moderne hjem, kan du overveje dette alternativ i stedet for at tage et brusebad. Placer en lille spand under bruseren vandhane og fylde det op. Brug kun det vand, når du tager et bad. Dette lader dig vide med det samme, hvor meget vand du bruger.
  6. Genbrug vand. Saml din opvask skyllevandet i en spand. Eller bøje sig over en spand, når skylning dit hår. Den indsamlede skylles vand kan anvendes til at vande planter eller skylle toilettet.
Hvordan at spare på vandet den gammeldags måde. Skift din tankegang om tilgængeligheden af vand.
Hvordan at spare på vandet den gammeldags måde. Skift din tankegang om tilgængeligheden af vand.

Gøre tingene på den gammeldags måde har sine fordele. Tænk over måder at spare vand i dit eget hjem og huske ikke at tage denne værdifulde ressource for givet.