E2r

Hvordan man bedst genbruge plastik

Plast har

Plastic har, i mange år nu, været en del af vores hverdag. Næsten alt, hvad vi bruger i dag har plastik i dem. Fra fødevarer containere og affaldssække, til tilfælde af vore skærme og fjernsyn, har plastik været et meget nyttigt materiale i vores liv. Problemet ligger imidlertid på hvordan du skal aflevere denne nyfundne ven. Næsten alle af skrald af verden er lavet af plast. Og den triste del er, at det tager mange år, før plastik nedbrydes. Så hvordan kan du bortskaffer plastik? Ved genbrug af plastic selvfølgelig!

Hvordan man bedst genbruge plastik. Polyethylenterephthalat (PET).
Hvordan man bedst genbruge plastik. Polyethylenterephthalat (PET).

Genbrug er altid den bedste måde at reducere affald fra ikke-biologisk nedbrydelige produkter. Og da plast er en del af dette affald gruppe, alt hvad du behøver at vide er, hvordan du kan genbruge disse ting på den bedst mulige måde. Før du begynder at gøre de projekter, er du nødt til at vide, hvilken type plast du har. I hvert plastikbeholder, er der talrige pile, der peger til hinanden med et nummer i midten. Dette afgør, hvilken type plast de er lavet af. Her er en liste over de typer af plast og de bedste måder at genbruge dem. De er arrangeret i rækkefølge efter antallet fundet i midten af pilene:

  1. Polyethylenterephthalat (PET). Det er den type plast, der anvendes i spiritus og øl flasker, medicin beholdere, sodavandsflasker og vandflasker. Du kan genbruge PET-beholdere ved at bringe dem (eller nogle gange sælger for en mere rentabel måde at redde jorden) til genbrugspladser. Disse kan laves i forskellige ting som gulvtæppet fibre til bagagebærere.
  2. High-density polyethylen (HDPE). Sæbe containere, blegemiddel kander, mælk kander og shampoo containere indeholder denne type plastmateriale. Bring dem til genbrugspladser, så de kan genbruges som olie containere, bænke og borde, gulvfliser og kuglepenne.
  3. PVC (polyvinylchlorid). Denne plasttype er for det meste findes på VVS-rør, men kan også være et materiale til sædebetræk, madolie flasker og kaffe containere. Genbrugspladser kan sætte disse ting op og gøre dem til stænklapper, kabler og forskellige typer af vejbane materialer
  4. Low-density polyethylen (LDPE). Den plast, der anvendes i indkøbsposer hovedsagelig kommer fra denne type plast. Du kan selv genbruge indkøbsposer som affaldssække, eller du kan aflevere dem til den nærmeste genbrugsstation. De vende tingene fra disse typer af plast i skraldespande, gulv fliser, shipping kuverter og kompost siloer.
  5. Polypropylen (PP). Det er det stof, der gør op smør eller margarine containere, udendørs tæpper, bleer og den velkendte Tupperware brand af beholdere. PP-produkter kan genbruges i børster, koste, isskraber og bilens batteri sager. Hvordan nogensinde, hvis produktet indeholder # 3 eller # 7 (eller nogle gange begge dele) sammen med nr. 5, er disse ting, der ikke genanvendes på alle. Begræns brugen af disse ting.
  6. Polystyren. Polystyren anvendes til fremstilling af produkter såsom de varme drik kopper, æg kartoner, Styrofoam isolering og engangsbestik. Disse typer af produkter er stort set umuligt at genbruge i Europa.
  7. # 7 etiket. Dette er en blanding af nogle af de tidligere plasttyper. Ting lavet af denne type plastic ikke kan genanvendes, så afstå fra at bruge dem.

Nu hvor du ved, hvordan du kan genbruge plastik, kommer i bevægelse gear og begynde genbrug. Må ikke forsinke redde jorden, samt spare dig selv.