E2r

Hvordan man dyrker en tomatplante

At vokse sunde, produktive tomatplanter er egentlig ikke så hårdt som du måske tror. Det er nemt og sjovt at dyrke dine egne tomater, og bonus er, du vil nyde friske, lækre tomater hele sommeren lang, lige fra din egen baggård.

Hvordan man dyrker en tomatplante. Jorden.
Hvordan man dyrker en tomatplante. Jorden.
  1. Jorden. Først skal du brug for god jord at dyrke tomatplanter. Hvis du ikke kender din egen jord makeup, kan du få det analyseret gratis på din lokale kooperativ forlængelse. Derefter kan du tilføje den rette blanding af gødning og tilsætningsstoffer, ligesom kalk eller ler, til at hjælpe vokse de perfekte tomater. En anden løsning er at købe pottemuld og føje den til din have eller container, og dyrke dine tomater i denne mineralrige jord. Hvis du har en kompostbunke, tilføjer kompost til din have jord og du skal være klar til at plante dine tomater.
  2. Planterne. De fleste lokale havecentre bære en bred vifte af tomatplanter du kan vokse derhjemme. Hvis du bor i et koldere klima, hvor din sommer vækstsæsonen er relativt kort, kigge efter tidlig producerer sorter, ligesom Early Girl, Better Dreng, Red Rocket, eller Sugar Baby. Andre sorter du kan se på din lokale haven butik kan være Brandywine, Beefsteak, Celebrity, eller mange arvestykke sorter. Når du dyrker tomater, skal du sørge for at plante flere forskellige sorter, der modnes på forskellige tidspunkter, så du har tomater i hele vækstsæsonen. Du skal forvente at betale omkring 5€ for planter, selvom arvestykker kan være en lille smule mere.
  3. Plantning tomaterne. Vær sikker på at grave et dybt hul og begrave dine tomater dybt ned i jorden. Du kan begrave det første sæt af blade, hvilket vil bidrage til at danne et stærkt og sundt rodsystem. Vær sikker på at give din transplanterede plante en god drink, så snart du plante det, vil dette hjælpe med at holde det fra at gå ind i transplantation stød. Du skal bruge omkring en liter vand per plante.
  4. Space planterne. Voksende tomater er nemt, men glem ikke, at de små planter vokser til modne planter, og de har brug for plads til at vokse. Hvis du kommer til at dyrke dine tomater spredt ud på jorden, plante dine planter mindst 3 meter fra hinanden for at give dem masser af plads til at sprede sig. Hvis du kommer til at dyrke tomater med tomat bure, behøver du kun at plante dem omkring 18-inches fra hinanden, men glem ikke at du behøver at have plads mellem planterne, så du kan arbejde omkring dem.
  5. Vanding. Vand med omkring to kopper vand i to uger, efter at du plante, og derefter vand to til tre gange om ugen med ca i alt 2 liter vand, men du har brug for vand mere, hvis det er rigtig varmt eller tørt i dit område.