E2r

Hvordan man laver en miniature drivhus

Planter er en af de vigtigste levende ting på planeten

Planter er en af de vigtigste levende ting på planeten. Vi skal lære at tage sig godt af dem. Planter hjælper forskønne verden, vi lever i. De er afgørende for at holde os sunde og levende.

Hvis du er glad for at tage sig af planter, men du ikke har nok plads til at opdrætte dem i alle former, kan du bygge en miniature drivhus. Dette kan tjene som hjemsted for dine valgte planter.

Hvordan man laver en miniature drivhus. Få den rigtige beholder.
Hvordan man laver en miniature drivhus. Få den rigtige beholder.

Her er de trin om hvordan man laver en miniature drivhus:

 1. Få den rigtige beholder. En fødevare beholder er den mest ideelle beholder til en miniature drivhus. Bare sørg for, at beholderen har nok dybde for væksten i sætteplante du ønsker at tage sig af.
 2. Rengør beholderen. Vask beholderen. Rens den grundigt med blegemiddel og varmt sæbevand. Blegemiddel vil fjerne enhver svamp eller bakterier vokser på beholderen. Lad det tørre efter vask.
 3. Put huller i bunden af beholderen. Punch små huller til at gøre afløb for vandet.
 4. Put jorden i beholderen. Når du allerede har knytnæveslag lidt huller i bunden af beholderen, kan du sætte pottemuld i det. Bare sætte nok jord til frø til at vokse.
 5. Forbered frøene til udplantning. Vælg frøene, som du ønsker at plante for din miniature drivhus. Sætte frøene i varmt vand i et par timer. Frøene skal lægges i blød, før du plante dem.
 6. Plante frøene i jorden. Efter frøene var blevet dyppet i varmt vand i et par timer, kan du nu plante dem i container fyldt med jord. Begrave dem i mellem toppen af jorden og bunden af beholderen.
 7. Vande jorden efter plantning. Når du har begravet frøene i en passende dybde i jorden, er du nødt til at sprøjte lidt vand til det.
 8. Hold kimplante fugtig. Sørg for, at sætteplante holdes fugtig. Hvis jorden eller kimplante er tør, spray lidt vand for at fugte det.
 9. Sæt beholderen på et varmt sted. Der er nogle frø, der udvikler sig i mørke områder. Nogle frø skal have sol til at vokse. Men alle de samme, frø brug for varme til at vokse. For frøplanter, der ikke behøver solen til at udvikle sig, kan du sætte dem på toppen af varme områder som toppen af køleskabet.
 10. Kontroller ventilation af sted. Sørg for, at beholderne er placeret i varme steder med nok ventilation, så luften kan strømme igennem. Planter har brug for luft for at overleve, også. Hvis der ikke er nok ventilation, kan de planter dør.
 11. Overfør voksende planter i et større container. Hvis planterne allerede er vokset, er det bedst, at du overføre dem til en større beholder. Eller endnu bedre, overføre planter i haven, hvis de allerede er stor nok.

Blot besøger jævnligt dine planter

Blot jævnligt besøger dine planter. Pas godt på dem ved at holde planterne varme og vandes. Vis din miniature drivhus til dine venner. Du kan inspirere dem i at gøre for dem.