E2r

Hvordan til at skære og lodde glasmosaikker

Du ser det i kirker og museer, og spekulerer på, hvordan det er lavet

Du ser det i kirker og museer, og spekulerer på, hvordan det er lavet. Ja, har blyindfattede ruder blevet en del af kulturen så tidligt som tidspunktet for korstogene. Det blev anset for kunsten dengang og er stadig betragtes som kunst i dag. Der er faktisk to måder at oprette farvet glas. Den første er gennem farvning glasset med maling baseret på et mønster. Dybest set er glasset monteret i en ramme som en helhed og malet på med farver baseret på et mønster. Den anden måde indebærer skære farvede stykker af glas og samle dem som et puslespil, igen baseret på et mønster. De stykker af glas bliver derefter loddet sammen ved hjælp af kobber og bly folie at skabe glaskunstværker som en helhed. Sidstnævnte er den mest vanskelige at håndtere, da hvert stykke glas, vil være nødvendigt at klippe i præcision, så det vil passe perfekt sammen som set på mønsteret. Her er nogle skridt til, hvordan man skære stykker glas og lodde dem sammen til perfektion.

Hvordan til at skære og lodde glasmosaikker. Forbered materialerne.
Hvordan til at skære og lodde glasmosaikker. Forbered materialerne.

Forbered materialerne. Til dette projekt, skal du bruge følgende:

  • En ren arbejdsstation med et temmelig stort bord.
  • Flere kopier af mønstret. Et eksemplar skal udskrives i den faktiske størrelse og dimension, du vil bruge til de farvede glas-projektet.
  • Stykker af farvet glas i forhold til kravene i mønstret.
  • Et par glas saks eller et glas cutter.
  • Ark af kobberfolie.
  • Loddekolbe.
  • Et glas markør.
  • Beskyttelsesbriller til øjenbeskyttelse.
  • Glasrens og et par af ren klud håndklæder.

Forbered brikkerne til at skære

Forbered brikkerne til skæring. Da du har flere stykker af farvet glas, som du vil være at skære baseret på dit mønster, vil du ønsker at få de nedskæringer lige højre. For at gøre dette, vil du bruge de farvede glas artwork mønster at spore og skitsere de stykker, der er nødvendige fra hver farvet glas. For eksempel sige, at du har brug for et par stykker af grønt glas, indstille mønsteret på et bord og placere grønt glas på toppen af det, især, hvor det grønne glas på det mønster er. Få din markør og tegn omridset på glasset. Dette vil være din guide, som du skærer glasset til den specifikke størrelse. Gentag processen, indtil du er færdig med sporing og mærkning hvert stykke i mønstret.

Begynd scorer glasset. Scoring betyder, at du vil skabe indhakket på markeringerne, du har foretaget på glasset, så det vil være nemt for dig at skære det med dit glas sakse senere. For at gøre dette, skal du blot lægge glasset bliver du scorer ned på bordet og pisk dit glas cutter. Fast, spore mærkning på glasset med din cutter. På dette punkt, bør den scoring være flydende og glat. Aldrig score mærket mere end én gang, da dette vil ødelægge kanterne af glasset.

Skær glasset. Brug dine glas saks og begynde at skære glasset langs score du har lavet med cutter. Hvis du ikke har glas saks, kan du faktisk bruge dine korte nosed tænger, den ene med et næb ligesom herpå at afbryde stykke fra score. Dette vil medføre delikat arbejde, hvilket er grunden til at bruge glas saks kan være en bedre løsning for en nybegynder. Så snart glasset er blevet skåret, glatte kanter ved at køre det gennem en kværn. Selvfølgelig sørge for, at skære glas passer brik på mønsteret, før du gør dette. Præcision er nøglen her.

Forbered stykker glas til lodning

Forbered stykker glas til lodning. Når alle stykker glas er blevet skåret og monteret sammen, tage hvert stykke og pak det med kobber folie. Du må bruge bly folie så godt, men denne type folie kan være sværere at finde. Wrap hvert stykke med kobber folie og sætte dem på plads igen. Sørg for, at folien er fladtrykt og glattede på glasset. Du kan bruge en lathekin hvis du har det for dette. Hvis du har ingen, og derefter bruge noget flad, der kan udjævne kobber folie.

Start lodning. Når alle brikker er placeret sammen, opvarme loddekolbe og gå til byen med det. Du bliver nødt til at anvende nogle lodninger bly i sømmene af glas med kobber folie. Dette vil holde brikkerne sammen oprindeligt som du fortsætter med at smelte kobber i sømmene.


Når du har udfyldt lodning fase

Når du har udfyldt lodning fase fjerne alle de overskydende folie og vaske den nye glasmosaikker artwork, du har oprettet. Du kan bruge sæbe og vand til dette. Tør den med et håndklæde bagefter. Til sidst monteres en træramme omkring det. Afhængig af størrelse, kan du bruge den som et vindue eller hænge det på væggen.