E2r

Hvordan til at vælge en have lysthus

I victorianske tider

I victorianske tider, var en haven havepavillon et sted for damerne at trække sig tilbage fra solen, så de ikke skæmmer deres perfekte, porcelæn hud. I dag kan lysthuse anvendes i en lang række måder og kan være udformet til at passe ind i ethvert landskab. Hvis du tænker på at tilføje en havepavillon til din værftet, der er nogle grundlæggende spørgsmål, du bliver nødt til at overveje.

 1. Hvilken funktion vil dit havepavillon tjene? Pavilloner kan bruges som et roligt sted at læse eller slappe af. De kan også bruges som et sted for dine børn at lege eller for store, afslappede udendørs sammenkomster. En idé, der bliver stadig mere populært, er at bygge en havepavillon over din varmt karbad til skygge og privatliv. Den måde du vil bruge din havepavillon kan hjælpe med at bestemme andre faktorer, såsom størrelse og stil.
 2. Hvilken type materiale vil du gerne til din havepavillon? Nutidens pavilloner kan foretages fra et stort udvalg af byggematerialer. De fleste af disse falder i tre kategorier: træ, metal eller vinyl. Historisk set har pavilloner er fremstillet af træ, så hvis du er en traditionalist, kan dette være vejen at gå. Træ kræver en smule mere vedligeholdelse end metal eller glasfiber, det skal farves eller males regelmæssigt for at undgå vejr skader. Der findes mange typer af træ, der er passende for at bygge en havepavillon. Teak er en meget hård, meget holdbart træ, der Weathers til en smuk sølvgråt farve over tid. Det er den dyreste af skoven, der almindeligvis anvendes til udendørs møbler, men også den mest modstandsdygtige over for vridning og rådne. Cedertræ er også meget langvarig. Hvis du ønsker at bevare den unikke rødbrune farve, som cedertræ er kendt, skal du nødt til at anvende en klar fugemasse hvert andet eller tredje år. Ellers er det, vil også blive lysegrå. Cedertræ har den ekstra fordel af at være en naturlig bug afskrækkende. Ulempen er selvfølgelig, at det er ganske dyr. Hvis du ønsker at male dit havepavillon, det bedste tømmer at bruge, er trykimprægneret fyr, da det vil absorbere male meget lettere end enten teak eller cedertræ.

  Metal pavilloner er normalt lavet af smedejern, selvom stål og aluminium kan også anvendes. Smedejern pavilloner har normalt en pulverlakeret aluminium finish. Disse finish kommer i mange forskellige farver, så du kan have en smedejern havepavillon i næsten enhver nuance tænkelige. Mest stål og aluminium pavilloner har en metalramme, men tag og eventuelt siderne er fremstillet af et vejrbestandigt materiale.

  Hvordan til at vælge en have lysthus. Hvilken funktion vil dit havepavillon tjene?
  Hvordan til at vælge en have lysthus. Hvilken funktion vil dit havepavillon tjene?

  Vinyl pavilloner er normalt den billigste og også den fordel af at være næsten vedligeholdelsesfri. De vejer langt mindre, så mange vinyl pavilloner er endnu bærbare. De største ulemper er, at du måske ikke kan lide den kunstige look vinyl, og det vil ikke vare så længe som træ eller metal.

 3. Hvor stor vil dit havepavillon være? Den måde, du planlægger at bruge din havepavillon vil være en vigtig bestemmende faktor her. Hvis du blot ønsker et roligt sted at slappe af, en havepavillon, der er omkring seks eller otte meter i diameter kan være stor nok. Hvis du ønsker at være vært udendørs parter i din havepavillon, vil du ønsker en, der er mindst 16 meter på tværs. Husk, hvis du kommer til at bygge havepavillon til din varmt karbad, skal du sørge for at få en, der vil omslutte karbad og efterlade nok plads til at gå hele vejen rundt.
 4. Hvad stil vil du have for din havepavillon Pavilloner kommer i næsten enhver stil, som du kan tænke på -? Victorian, Oriental, Mission - listen bliver ved og ved. Hvis havepavillon vil være i nærheden af dit hus, vil du ønsker at vælge en stil, der supplerer dit hjem. Hvis det vil være ude i haven, næsten alt er tilladt! Pavilloner kommer også i en række forskellige former, såsom ottekantet, kvadratisk eller rund, som også kan påvirke stil.
 5. Hvilken slags tag vil du have? Du kan have en simpel cedertræ ryste tag, hvis du vil. Men hvis du vil noget mere omfattende, kan du tilføje en kuppel på toppen, eller en dobbelt tag, komplet med honningkager trim beslag.
 6. Vil du bygge havepavillon selv, bestille et kit, eller få den skræddersyet? Medmindre du er en mester woodcrafter, vil du sandsynligvis ønsker at holde fast i en enkel plan, hvis du bygger havepavillon selv. Men der er et væld af kits derude, som kan gøre selv en selvbyggede havepavillon ser ud som om det var custom-made. Derudover kan du tilføje næsten enhver mulighed tænkelige for et kit, såsom tilføjelse elektricitet eller bænke.
 7. Vil du have din gazebo at være åben eller screenet? Der er pavilloner med permanente skærme, vinduer og døre, der kan bruges året rundt. Hvis du kun vil bruge din havepavillon i de varmere måneder, kan du også lade det være åbent. Hvis du bare ikke kan beslutte, kan du endda få en havepavillon med aftagelige skærme.

Med så mange valg derude, kan afgørelsen som havepavillon til at købe være næsten overvældende. Men hvis du følger disse trin for at afgøre, hvad der er virkelig vigtigt, vil det være let at finde en havepavillon, som du vil værdsætte i mange år!