E2r

Hvordan undgår skimmel på tekstiler

De fleste forme invadere steder, der er mørk og fugtig

De fleste forme invadere steder, der er mørke og fugtig. De har også brug for meget få næringsstoffer til at gøre dem til at vokse og formere sig. En tøj skab er et sted, der er meget befordrende for skimmelsvamp. Stoffer inficeret med mug kan blive beskadiget og mister deres farve. Skimmelvækst kan også efterlade en irriterende lugt, der kan forårsage allergi hos nogle mennesker. For at forhindre mug i at vokse på stoffer, nedenfor er nogle tips.

Hold dit tøj tørre

Hvordan undgår skimmel på tekstiler. Brug en vandafvisende spray.
Hvordan undgår skimmel på tekstiler. Brug en vandafvisende spray.

Hold dit tøj tørt. Grundigt tørre dit tøj, før du gemmer dem inde dit skab og skuffer. Forme trives i fugtige forhold og kombineret med den varmere luft inde skabe og skuffer vil tilskynde skimmelsvamp. Badehåndklæder skal spredes ud til tørre. Må ikke bare smide dem i hæmmer efter badet. Viskestykker og håndklæder skal have lov til at tørre ved hængning dem eller sprede dem ud efter brug.

Brug en vandafvisende spray

Brug en vandafvisende spray. Tunge stoffer såsom lagner og dyner, slip dækker og madrasser, gardiner og overtøj tage tid at tørre. Behandle dem med vandafvisende spray, efter at de er blevet rengjort og tørret vil forhindre fugt opbygning under brug - fugt, der er til stede i varm luft, fra sved og regn og sne.

Brug en mildicide

Brug en mildicide. Dette er et nyt navn givet til produkter, der beskæftiger sig med forme og meldug. Tåge hele din closet med mildicide og spray på alle elementer af beklædning inde i skabet. Anvend det også på sokler i dit skab. Luk skabsdørene uden at fjerne tøjet og lade mildicide til at gøre sit arbejde i cirka ti minutter. Tør skabet med en ventilator og tørre overskydende fugt fra kemikalie med en tør klud.

Brug lufttætte beholdere til opbevaring

De fleste forme invadere steder, der er mørk og fugtig. Brug lufttætte beholdere til opbevaring.
De fleste forme invadere steder, der er mørk og fugtig. Brug lufttætte beholdere til opbevaring.

Brug lufttætte beholdere til opbevaring. Tøj, der bruges sæsonmæssigt bør dyner, jakker og tykke tæpper, dyner og sengetøj rengøres og tørres grundigt inden opbevaring. Brug lufttætte beholdere og vakuum opbevaring poser, når du gemmer disse stoffer og beklædningsgenstande. Fraværet af luft vil hæmme væksten af mug på stoffer, der vil blive opbevaret i lang tid. Spray trækister, som du brugte til opbevaring med mildicide før du gemmer dine tørre tøj og tekstiler indeni.

Giv kølig luft

Giv kølig luft. Installer en lille elektrisk ventilator inde i dit skab. Dette vil holde dit skab cool og vil yderligere tørre tøjet indeni. På blæsende dage, åbne dit værelse vinduer og skab døre til tillader kold luft at cirkulere. Separate tøj hængende på tøj rack at give luft til at flytte mellem tøj.

Brug affugtere. Silicagel er meget effektiv til at fjerne fugt. Der er flere befugtere som du kan placere i din closet gulve og hylder til at fjerne fugt og hæmmer væksten af mug på stoffer. Mold normalt angriber beklædningsgenstande fremstillet af naturlige stoffer som bomuld, vil silke, uld og linned og befugtere sikre, at disse klæder forbliver tørre selv i fugtigt vejr.

Holde tøjet rent og tørt er dit bedste beskyttelse mod skimmelsvamp på stof. Yderligere foranstaltninger for at sikre, at det sted, hvor tøj og andre stof poster vil blive gemt er rent og tørt, vil fordoble din forsikring mod skimmelsvamp.