E2r

Hvordan vælger haven barkflis

Barkflis er afgørende for enhver haven

Barkflis er afgørende for enhver have. Som en kendsgerning, kan ingen effektiv havearbejde gøres uden det. For gartneren, er valget af barkflis meget kritisk, da kvalitet eller endda den type barkflis kan have en betydelig indvirkning på haven. For eksempel er barkflis en fantastisk måde at holde dine kolonihaver i orden. Du kan bruge den til at holde en pæn blomst blomsterbed, eller blot for landskab design, eller for at indføre næringsstoffer kræves af haven.

Derfor

Hvordan vælger haven barkflis. Find ud af hvad du har brug for muld for.
Hvordan vælger haven barkflis. Find ud af hvad du har brug for muld for.

Derfor enhver gartner ved, at barkflis er en af hans eller hendes bedste venner. Af denne grund, bør du vælge din have barkflis godt. Generelt er der to hovedtyper af muld. Den første type er fremstillet af organiske materialer. Afklippet græs, flis, revet blade og andre rester fra planter hører til denne kategori. Den anden kategori er uorganisk barkflis, som omfatter ikke-biologisk nedbrydelige elementer såsom klipper, sten, plast, osv. Læs videre for flere tips om, hvordan man vælger den rigtige barkflis til din have.

  • Find ud af hvad du har brug for muld for. Nogle gartnere bruger barkflis udelukkende til kosmetiske formål for deres haver. Hvis dette er tilfældet, vil din eneste kriterium være effekten af muld på det overordnede udseende af din have. For eksempel, hvis du ønsker at give din have et rødligt tema kan du vælge barkflis fra rødlig bark eller træ chips. Nogle gange er træflis bevidst farvet med en bestemt farve, udelukkende til forskønnelse formål.
  • Brug det rigtige barkflis til fastholdelse vand. Selvom klipper, sten, sand og grus kan tjene dekorative formål, kan de også anvendes i kombination til at sikre væskeophobning i din havejord. Mere end det, kan grus og klipper forbedre attraktivt udseende af din have, især hvis du lægge dem ud korrekt.
  • Brug barkflis til at tilføje næringsstoffer til din jord. Kun økologisk barkflis arbejder for dette. Men nogle organiske barkflis slags frigøre næringsstofferne langsomt, mens andre slipper næringsstoffer hurtigt. For eksempel kan afklippet græs bruges, hvis du vil have hurtigere næringsstoffer at sprede sig i din have. Når det afklippede græs nedbrydes, er de opdelt i deres komponere elementer, som planterne bruger som næringsstoffer. Sammenlignet med træflis, afklippet græs nedbrydes hurtigere.
  • Hold ukrudtet ud med barkflis. Til dette formål, arbejder den uorganiske type muld bedste. Hvis du har en køkkenhave, for eksempel, kan du bruge barkflis lavet af sort plastik. Hvad betyder dette gøre? Den plastiske skaber et uorganisk lag, der forhindrer ukrudt vokser under det fra stadigt voksende og nå jordens overflade. Disse ukrudt dog, der vokser over det plastlag bliver lettere at udrydde, da deres rødder er overfladiske eller ikke kan forankre dybt nok i jorden. Hvis du bruger sort muld på denne måde, du kan lag organisk barkflis oven på det, så du kan gøre det ser mere tiltrækkende. Plast barkflis er en effektiv løsning for at forhindre vækst af invasive planter såsom ukrudt, eller endda græs.

Brug barkflis er aldrig nogen gartner spørgsmål. Det er en grøn løsning til forebyggelse af ukrudt, for at forhindre jorderosion, for skadedyr frastødning, for at stimulere væksten af regnorme (som er godt for din have), og for at give din have et bedre udseende.