E2r

Sådan at plukke havekunst

Haven er ikke kun for blomster og planter

Haven er ikke kun for blomster og planter, men også for kunst. Der er masser af havekunst som du kan placere i din have til at gøre dine planter skiller sig ud endnu mere, når de er i blomst, og at hjælpe med at give farve og liv til din have om vinteren, hvis du bor på den nordlige halvkugle. Her er hvordan du kan vælge den bedste havekunst.

Planter

Sådan at plukke havekunst. Planter.
Sådan at plukke havekunst. Planter.

Planter. Du kan vælge havekunst baseret på de planter, som du har. For eksempel, hvis du har vinstokke og andre planter, der har tendens til at kravle kan du vælge havekunst, der er stor nok til at rumme de klatreplanter, så området vil se ud som det virkelig er en del af de blomstrende planter. Tilføjelse af en statue af blomster er en særlig fantastisk måde at tilføje havekunst og samtidig supplerer den naturlige løv i haven.

Location. Overvej placeringen af havekunst også. Disse bør være strategisk placeret i hele haven, så selv om vinteren haven vil ikke se slået ned og døde. Placer mindst et par i indgangen af din have, og flere nær hækkene, så havekunst vil danne grænser i din have. Du kan også placere en stor statue i midten til at fungere som omdrejningspunktet for din have.

Tema

Tema. En fantastisk måde at dekorere din have er ved at vælge temaer for havekunst, som du vil installere. For eksempel, kan du gå orientalsk og bruge statuer af Buddha, Shiva eller bruge gryder og planter, der har kinesiske eller japanske inskriptioner. På den anden side, kan du bruge bestemte farver til temaet. Du kan købe et sæt af lyse røde terra cotta krukker i forskellige størrelser til din have, og arrangere dem kunstfærdigt. Vælg de potter, der har graveringer i dem og indviklede mønstre, så potter og krukker vil skille sig ud selv uden planter eller når vinteren kommer.

Landskabspleje

Haven er ikke kun for blomster og planter. Location.
Haven er ikke kun for blomster og planter. Location.

Landskabspleje. Formen af din jord skal også hjælpe dig med at bestemme placeringen af din havekunst. Hvis du har installeret en bakke eller en skråning i din have, kan du placere en række sten statuer, der synes at stige ned fra skråningen, eller du kan tilføje flere dyr statuer på toppen for at gøre det til at ligne dyrene stirrer ned på haven fra toppen.

Sand. Du kan også installere en sand garden i din baghave. Zen buddhister vil skabe smukke mønstre i sandet ved hjælp af specielle river, for at hjælpe dem meditere. Hvis du er i orientalsk spiritualitet, kan du ønsker at placere disse i din have.

Vand

Vand. Gør brug af vand, mens du installerer havekunst ved at placere en dam, i centrum af hvor du kan sætte en statue af en person, der bærer en vandkrukke. Du kan også installere et springvand krukken, så det vil se ud som om dammen er lavet af vandet streaming forsigtigt ned fra krukken.

Nøglen til at gøre din have skiller sig ud med havekunst er at være kreativ og at eksperimentere med forskellige statuer, potter og temaer. Disse tiltag skal hjælpe med at få dig på vej til at gøre netop det.