E2r

Sådan får rene tøj tøjvask tør

Doing vasketøjet er en kedelig opgave for en masse mennesker. Ikke alene har du til at sortere, måle og vask, skal du også sørge for, at dit tøj er tørret ordentligt.

Hvis tøj uretmæssigt tørres

Sådan får rene tøj tøjvask tør. Hvidvaske tøjet korrekt.
Sådan får rene tøj tøjvask tør. Hvidvaske tøjet korrekt.

Hvis tøjet uretmæssigt tørres, kan det resultere i en rynket og mugne rod. Dit tøj kan endda få en fugtig og ubehagelig lugt. Her er ting du kan gøre for at få dit rene hvidvaskede tøj tørt.

  • Hvidvaske tøjet korrekt. Før du beslutter dig for at tørre tøj, så sørg for du har vasket tøjet ordentligt. Sorter tøj efter farve og vaske tøjet i den blideste indstilling er muligt. Må ikke overbelaste din vaskemaskine at sikre, at alt dette er vasket og skyllet. Følg vaskeanvisningen på tøjet. Når du er i tvivl, hånd vaske det.
  • Udnytte styrken af solen. Tør dit tøj på den gammeldags måde. Det er den bedste måde at tørre dit tøj, fordi det er gratis og vil medføre mindst mængden af skader på dit tøj. Tørring dit tøj under solen vil hjælpe bevare formen på dit tøj, så længe det er hængt korrekt. Du undgår svind denne måde, og tøj vil lugte bedre. Bedst af alt, behøver du ikke forbruge en masse energi, så det er godt for miljøet. Hvis du bor i et varmt klima, eller du ved, det kommer til at være varmt ud, sætte dit tøj til tørre. Selv hvis du ikke kan tørre tøjet helt under solen, vil du stadig spare en masse energi ved at lade det ud på linjen for et par timer. Du kan altid slutte det i tørretumbleren.
  • Må ikke sætte farvede elementer i tørretumbleren. Før du lægger et stykke tøj, sørge for, at pletterne er blevet fjernet fuldstændigt fra vask. Hvis ikke, vil varmen fra tørretumbleren sætte pletten og det vil gøre det næsten umuligt for dig at fjerne det senere.
  • Undgå overbelastning af tørretumbleren. Det er fristende at proppe alt i tørretumbleren tænker det vil spare dig tid og energi. Men tøjet i tørretumbleren skal blive kastet rundt for at tørre ordentligt. Hvis du indlæser tørretumbleren for meget, vil dit tøj kun får rynket. Det er bedre at indlæse et par emner på et tidspunkt for hurtigere tørring end at indlæse det hele sammen.
  • Sortere dine brikker. Tørre varer, der afgiver en masse fnug adskilt fra andre stoffer. Du kan placere håndklæder og andre tykkere tøj sammen i én belastning og tør mere delikate stykker sammen.
  • Skyllemiddel ark. Disse billige plader forhindrer statisk på dit tøj og hjælpe dit vasketøj kommer ud lugter frisk. En eller to ark pr belastning bør være mere end tilstrækkeligt.
  • Tjek lint kurven. Før du starter en belastning, tjek fnugfilteret for at se, om der er nogen indsamlede fnug. Fjerne det straks. Hvis dit fnugfilter er beskidt, det forårsager din tørretumbler til at være mindre effektive, og det kan endda blive en brandfare.
  • Tjek tøjet regelmæssigt. Stol ikke på timeren for at fortælle dig, når tøjet er færdig. Nogle stoffer tørrer hurtigere end andre, så tjek lejlighedsvis at se, om nogle stykker er færdig. Vær særlig opmærksom på syntetiske stoffer, sokker og andre beklædningsgenstande, der kan skrumpe. Træk disse ud, så snart den er tør og lade de andre brikker i maskinen for at afslutte tørring.

Følg disse trin, og du vil have rent tøj, der er klar til at bære! Du behøver kun at stryge de særlige beklædningsgenstande, hvis du ønsker. Med korrekt penge og tørring, vil du forlænge levetiden af dine foretrukne beklædningsgenstande.