E2r

Sådan frø en drue vin

Vinmarker og drue gårde normalt dyrke deres druer ved podning

Vinmarker og drue gårde normalt dyrke deres druer ved podning. Vilde druer er sået af fugle og mennesker. Grape frø kan blive kastet på jorden og får lov til at spire naturligt hvor vejr-og jordbundsforhold er gunstige. Grape frø har en lang vækstdvale periode, så det kan tage et stykke tid for frøene at spire, da frøene har meget tykke lag. Men det er stadig muligt at dyrke en drue vin fra frø ved at vælge den rigtige sort, der gror godt. Nedenfor er tips om, hvordan man frø en drue vin.

  • Få de bedste druer, der vil vokse i dit område. En af de mest fleksible dem er Concord drue. Vælg kun de frø fra modne og endda overmodne druer.
  • Vinstokke er normalt plantet i foråret, når faren for frost er ovre, så du bør være i stand til tid, når frøene er nødt til at spire. Det kan tage omkring tre til fire måneder at fuldføre processen med spiring og venter på de planter til at spire.
  • Den første proces kaldes stratificering, hvor du får frøene til at spire i en ideel tilstand. Placer frøene på lag af fugtige papirservietter og indsætte disse i en genlukkelig plasticpose. Placer posen inde i dit køleskab, og lad den blive der for 90-120 dage. Du kan også bruge spagnum, men du er nødt til at holde denne fugtig i hele denne periode. Den ideelle temperatur i køleskabet er 1-3 grader.
  • Efter stratificering frøene bør plantes i seed-potter på jord med et 1:1:1 blanding af tørv, perlit og sand. Druer lide at vokse i veldrænet jord. Placer frøene i lavvandede huller. Placer frøene pots i et område, hvor temperaturen kan holdes konstant på 20 grader Celsius. Brug en varmelampe, hvis det stadig er cool natten.
  • Vent på at frøene at spire de første fire blade eller omkring to inches høj, før du transplantation dem i individuelle større potter. På nogle områder er det tilrådeligt, at du tillader drue sætteplante at forblive i potten i mindst et år, før du overfører dem til en permanent placering i din have. På andre områder, kan du plante dem direkte på jorden efter de planter har deres fire første blade. Sørg for, at jorden er sandet som vinstokke ikke kan lide for meget vand. Vinstokke bør transplanteres i deres permanente placering, når pludselig frost vil ikke længere være et problem.
  • Andre avlere anbefaler, at du giver frøene med varm stratificering i mindst to dage efter du har fjernet dem fra køleskabet. Frøene bør ikke fjernes fra plasten, men snarere holdt på et sted i dit hus, hvor temperaturen er omkring 30-36 grader Celsius i to dage og derefter suge frøene i 0,5 M hydrogenperoxid i 48 timer, før du planter dem på frø gryder. Placer frø potter i et område, hvor det vil modtage konstant lys i tolv timer og yderligere tolv timers mørke indtil frøene spire blade.

Sådan frø en drue vin. Få de bedste druer, der vil vokse i dit område.
Sådan frø en drue vin. Få de bedste druer, der vil vokse i dit område.

Husk at druekerner ikke bære alle de genetik fra moderplanten. Derfor skal du ikke blive overrasket, hvis druerne du får fra vinstokken, som du voksede fra frøene til at smage præcis som de druer, du fik frøene.