E2r

Sådan holder katte væk din have

Lær at holde katte væk fra værdsatte planter

Uanset om du elsker katte eller hader dem, er det sikkert rigtigt, at de kan gøre skadedyr af sig selv i haven. Fra rullende over frøplanter og grave op nyplantede områder til at forlade deres 'telekort', hvor du ikke vil have dem, kan de gøre en masse skader. De kan også dræbe dyreliv og bære lopper. Her er nogle metoder til at begrænse katte fra at gøre et irritationsmoment af sig selv i din have.

For at holde katte ude af din have:

Sådan holder katte væk din have. Fjern eventuelle indskud. "Katte.
Sådan holder katte væk din have. Fjern eventuelle indskud. "Katte.
  1. Fjern eventuelle indskud. "Katte genkende deres toilet områder fra lugten (det gør vi!), Så rydde op eventuelle messer og bortskaffe dem sikkert. De kan sprede sygdomme, så ikke sætte dem på kompostbunken.
  2. Tilføj nye dufte. Mange lugt afskrække katte betræder områder eller forlader deres ekskrementer. Citrusskal er én mulighed, og du kan bruge kaffegrums, hvis du har en kilde af dem. Chili peberspray også arbejde, men er mindre cat-venlige! Silent Roar er et produkt fremstillet af løve møg, siges at afskrække katte, men du kan foretrække at plante lavendel - det er en anden lugt katte ikke kan lide, men det er nemmere på dine egne næsebor!
  3. Muld. Et plaster på bar jord er meget fristende for en kitty, dækker så det over med en barkflis , så snart du har gravet det. Noget skulle hjælpe, men småsten vil helt afskrække grave.
  4. Forbedre dit forsvar. En højt hegn omkring din have vil afskrække nogen dovne huskatte fra klatring, men er dyrt. Hvis din nuværende hegn er lav, kan du prøve at tilføje en linje af snor eller noget spinkelt til toppen, hvilket katte vil ikke lide at træde på. Plantning sticks eller om stikkende grene på strategiske steder i blomsterbede og grøntsager senge bør stoppe katte fra hugsiddende at gøre deres forretning. Enhver form for afgrøde dækning vil hjælpe med at stoppe dem grave op dine frøplanter.
  5. Køb en afskrækkende virkning. Passive infrarøde sensorer (PIR) anvendes i en række dyre afskrækkende og udløse enheden, når et dyr passerer. Du kan få soniske afskrækkende, der udleder ultralyd (som katte og hunde kan høre, men ikke mennesker eller fugle), og detektorer, brand en vandstråle fra en sprinkler.
  6. Lav en kat have. Hvis du har en plads, kan du tildele katte, så de kunne lade resten af haven alene. Et paradis for katte vil indebære en plet af nøgne jord til at grave og solbadning, et skyggefuldt område, når det er for varmt, selv for katte, en kilde af vand og nogle populære kat planter. katteurt , kat timian og baldrian er alle populære med katte, og du kan også købe specielle bakker af katten græs.
  7. Få dit eget kat. Hvis alt andet fejler (og du ikke er allergisk!), Kunne du overveje at dele din have med din egen kat. En kat vil jage andre ud af sit territorium, og så har du kun fik skaden fra én kat til at kæmpe med!