E2r

Sådan kompost om vinteren

Koldt vejr behøver ikke stoppe dig kompostering

Kompostering er dels en temperatur-afhængig proces. Men det betyder ikke, at du er nødt til at stoppe kompostering i vinteren. Hvordan du holder din kompost foregår, afhænger af, hvad slags kompostering du gør.

Sådan kompost om vinteren. Hot composters fortsætte.
Sådan kompost om vinteren. Hot composters fortsætte.

Til kompost om vinteren:

  1. Hot composters fortsætte. Hot kompostering er en intensiv proces. Hot composters hente deres kompostering materialer i bunker, indtil de har nok gemt til at bygge en kompostbunke på én gang. De omhyggeligt lag deres grønne og brune materialer i den bunke, der sikrer, at den rigtige blanding af materialer bliver brugt, og at der er masser af luft indbygget i bunke. Når den bunke er bygget, mikrobielle aktivitet forårsager kompost at varme op - og det vil stadig ske i vinter. Tilføje nogle isolering til din kompostbeholder vil hjælpe med at holde varmen i, og din varme bunke kompostering hurtigt.
  2. Kolde composters fortsætter. Koldkompostering er en langt mere laid back affære. Du tilføjer dine materialer til kompostbeholder, når og hvis du har dem. I den gennemsnitlige husstand betyder blanding af haveaffald og køkkenaffald, plus nogle returpapir og pap, at blandingen af materialer i den bunke er rigtige. Scrunched papir eller pap rør, plus eventuelle Twiggy bits, så sørg for at der er luft nok i bunke. Det vil ikke varme op selv, og kompost tager længere tid at rådne ned - især om vinteren. For de bedste resultater, site din kompostbeholder, hvor det vil fange enhver vintersol. Alligevel bør en skraldespand, der var fuld i begyndelsen af vinteren er færdig kompostering af foråret.
  3. Worm composters søge ly. Worms, ligesom mange af os, sinke i koldt vejr - så du skal sørge for, at du ikke tilføje mere køkkenaffald til din ormen kompostbeholder, end de kan klare. Og hvis de er overladt udendørs, så de er i fare for at drukne, hvis der er en masse regn eller frost, hvis temperaturen falder. Hvis du kan bringe dine orm bin indendørs (en garage eller skur er ideel), så det er fantastisk - ellers prøv isolerende bin og give det en hat til at holde det værste af regnen væk. Men du behøver ikke blokere alle lufthuller, eller du vil kvæle dine orme!
  4. Trench composters grave dybt. Trench kompostering forbereder meget næringsrig jord til sultne afgrøder næste år. Det er nemt nok at gøre - grave en grøft til omkring en spade dybde hvor du vil blive plantning din ærter og bønner, eller squash og meloner, næste år. Sæt jorden til den ene side. Tilføj køkkenaffald til renden, når og hvis du har det, og dække det med jord. Når renden er fuld, cap det med resten af jorden og overlade det at bosætte sig. I foråret har du rig plantning huller, der giver dine afgrøder en reel fordel. Men du bliver nødt til at være hurtig og grave dem skyttegrave før jorden fryser fast!
  5. Bokashi composters blive indendørs. I nogle dele af verden vintervejret er så alvorlig, at udendørs kompostering er virkelig ikke en mulighed - du vil ikke være i stand til at komme til skraldespanden. I så fald kan du prøve at investere i et par spande med låg og vandhaner samt en forsyning af Bokashi (EM) klid. Derefter kan du gemme dit køkken affald i spandene hele vinteren, og det vil ikke lugter dårligt eller gå ud, og du kan føje den til ydersiden kompostbunken, når du er i stand til.

Uanset hvor du er, og uanset hvor du kompost, der er en måde du kan fortsætte gennem vinteren, og undgå at spilde alle de komposterbare materialer. Husk altid de vigtigste punkter i kompostering - få blanding af materialer til højre, holder bunke fugtig, og sørg for der er luft i der - og din kompostbunken vil være glade lige igennem vinteren. Og glem ikke, at faldet er det tid til at samle nedfaldne blade for at gøre bladmuld kompost!