E2r

Sådan laver biodiesel fra sojabønner

Med den stigende popularitet af miljøvenlige alternative brændstoffer, er folk begyndt at vise mere og mere interesse i at gøre biodiesel i deres hjem. En af de mange kilder til biodiesel er sojaolie. Soy biodiesel kan anvendes i forskellige dieselmotorer med mindre eller ingen ændringer.

Ved soja biodiesel

Sådan laver biodiesel fra sojabønner. Forbered ingredienser og forsyninger.
Sådan laver biodiesel fra sojabønner. Forbered ingredienser og forsyninger.

Ved soja biodiesel, er det vigtigt at huske, at du vil bruge farlige stoffer. Således tager sikkerhedsforanstaltninger er et must. Desuden, hvis gjort forkert, kan den hjemmelavede biodiesel gøre din motor mere skade end gavn. Det er tilrådeligt, at du lave en liter batches i begyndelsen. Du kan flytte op til store partier, når du har perfektioneret processen.

  • Forbered ingredienser og forsyninger. Ved at gøre din egen soja biodiesel, skal du bruge en liter ubrugt sojaolie, kaliumhydroxid og 200 ml 99 +% ren methylalkohol. Du skal også bruge en blender, sæt af skalaer, bægre, en transparent hvid High Density Polyethylen Plastic (HDPE) # 2 container, to skorstene, tre 2-liters polyethylenterephthalat (PET) flasker, nogle gaffatape og et termometer. Du kan købe alle dine kemiske og plast forsyninger fra de fleste kemiske forsyningsselskaber. Vask alt dit udstyr med varmt sæbevand og skyl godt. Tør alt tørt, før du begynder de næste skridt.
  • Bær beskyttelsesudstyr, og sørg for at overholde sikkerhedsforskrifter. Bær altid kemikaliebestandige handsker, et forklæde, og beskyttelsesbriller. Bær skjorter, der har lange ærmer samt lange bukser. Sørg for, at du arbejder i et godt ventileret rum for at undgå at indånde dampene. De kemikalier, som du vil bruge kan medføre blindhed, alvorlige forbrændinger, og endda død. Arbejde i et område med adgang rindende vand og holde en flaske eddike i nærheden. Den eddike vil være nyttige i at neutralisere kaliumhydroxid eller methoxid hvis det kommer i kontakt med din hud.
  • Gør methoxid. Hurtigt hælde 200 ml methylalkohol i HDPE beholder ved hjælp af en af tragtene. Tilsæt kaliumhydroxid med den anden tragt. Sæt på hætten af beholderen og sørg for, at det er blevet skruet stramt på. Swirl indholdet grundigt indtil kaliumhydroxid er opløst helt.
  • Bland methoxid og sojaolie. Forvarmes sojaolie til 130 grader F (55 grader C) og hæld dette i en god blender. Forsigtigt tilføje methoxid. Dæk blender og sørg for, at låget er sikkert før du tænder for blenderen til sit laveste hastighed indstilling. Blend blandingen i 30 minutter. Hæld blandingen i en af de PET-flasker og lad det nøjes med mindst en dag.
  • Overfør biodiesel i en anden beholder til opbevaring. Efter cirka 24 timer, vil du bemærke, at din blanding vil adskille i to adskilte lag. Jo mørkere farvet væske er glycerin, mens blegere ene er din biodiesel. Langsomt hælde biodiesel i en anden PET-flaske. Hvis nogen glycerin får blandet med din biodiesel, bliver du nødt til at lade blandingen igen bosætte sig og prøve at dekantering det igen.
  • Vask biodiesel. Bring de to resterende PET-flasker og punktere den nederste hjørne af hver med en stor pin, efterlader en 2 mm hul. Dæk det med gaffatape. Overfør biodiesel i en af de PET-flasker og tilføje en halv liter vand. Skru låget stramt og sæt den på sin side på en flad overflade. Rul flasken, indtil du får en homogen biodiesel og vand blanding. Lad blandingen nøjes med omkring tre timer. Når vandet adskilles fra biodiesel, fjernes den ved at afdække hullet. Blokere hullet, når alt vandet er tømt ud. Overføre de resterende indhold i den anden PET-flaske og vaske det igen. Vask biodiesel mindst fire gange, vekslende mellem de to PET-flasker. Rengør flasker, før du bruger dem igen.
  • Lad biodiesel tørre. Sæt din hjemmelavede biodiesel i en ren beholder med ingen dækning, og lad alt det resterende vand fordampe. Tørring af biodiesel i en åben beholder kan tage et par dage. Du vil vide, at den er klar til brug, når det vises klart eller gennemskinneligt.

Med blot et par enkle trin, kan du få din dieselmotor kører på billige sojaolie magt. Ikke alene bruger soja biodiesel godt for miljøet, er det også godt for din motor.