E2r

Sådan opbevarer kartoflerne i sommeren

Kartofler er sommer-dyrket knolde

Kartofler er sommer-dyrket knolde, hvilket betyder, at de får de rette betingelser, vil de vokse i sommeren selv mens på lager. Ingen ønsker at bruge kartofler med spirer, så det er vigtigt at opbevare kartofler på den rigtige måde. Denne artikel vil lære dig, hvordan du gør det.

  • Rengør kartoflerne. Du behøver ikke nødvendigvis at skylle kartoflerne, alt du behøver at gøre er at børste jorden fra dine spuds. Skylle dem kan forårsage spiring eller fordærv. Hvis du ønsker at vaske dem, så sørg for at vente for dem helt tørre, før du lægger dem i opbevaring. Under ingen omstændigheder bør du gemme dem fugtig.
  • Se efter tegn på spiring. En spirende kartoffel bliver grønlig og udvikler nye vækster. Kartoffelspirer er generelt giftige, hvis de spises i store mængder. Så hvis du ser, at din kartoffel spiring eller har en nuance af grøn, er det bedst at bortskaffe det. Du kan selvfølgelig bruge det stadig. Bare fjerne spirer og grønlige dele.
  • Kig efter opbevaringsbeholdere. Kurve eller rod spande er gode til opbevaring af kartofler, fordi de tillader luftcirkulation. Men hvis disse beholdere ikke er tilgængelige, kan du bruge papirposer. Plastikposer er ikke tilrådeligt at bruge, medmindre du punch huller på dem.
  • Dæk opbevaringsbeholdere. Bedst, hvis opbevaringsbeholdere har låg. Hvis de ikke har låg, kan du dække opbevaringsbeholdere med håndklæde, pap, eller en avis for at forhindre lys i at komme igennem. Lys er en no-no, fordi det fremmer spiring. Nu skal du sørge for ikke at overcrowd din opbevaringsbeholdere for at undgå fordærv. Hvis du har masser af kartofler, så sørg for at bruge store containere.
  • Hold kartoflerne i et mørkt, tørt område. Lagerområdet skal være godt ventileret og bør have en temperatur på omkring 45 ° C. Nogle mennesker finder deres kælder eller garage et godt sted at opbevare kartofler. Så prøv at tjekke din egen kælder og garage og se, hvis en af dem gør en ideel kartoffel opbevaringssted.
  • Undgå køle kartoflerne. Det er vores sædvanlige vilje til at sætte kartofler i køleskabet, men det viser sig at være ikke en ideel opbevaring. Med sin fugtige tilstand, fremmer køleskab spiring og gør kartofler næsten uspiselige.
  • Tjek din kartofler fra tid til anden. Det er bedst at anvende kartoflerne snarest muligt. Men hvis du påtænker at gemme dem i en lang periode, så husk at tjekke om kartoflerne og se om de er spiring, begyndt at blive beskadiget, eller bevare deres kvalitet. Hvis de ikke ser godt ud, justere deres miljø eller flytte dem til en anden placering. Kassér de kartofler, der viser tegn på skader og spiring.

Hvis korrekt opbevaret

Sådan opbevarer kartoflerne i sommeren. Se efter tegn på spiring.
Sådan opbevarer kartoflerne i sommeren. Se efter tegn på spiring.

Hvis korrekt opbevaret, kan dine kartofler vare i uger og vil være klar til madlavning. Før du bruger, så sørg for at vaskes kartoflerne til at fjerne jorden. Husk, at skrællet og skåret kartofler vil blive mørkt efter et par minutter. At holde dem fra mørkfarvning, sætte dem alle i en skål med koldt vand. Bedre endnu, ikke klippe eller skræl dem, hvis du ikke har til hensigt at koge dem med det samme.