E2r

Sådan podede kameliaer

Camellia er en type af planter, blomster smukt

Camellia er en type af planter, blomster smukt. Det er opkaldt efter George Joseph Kamel, en Jesuit botaniker, som opdagede denne slægt, mens han arbejdede i Filippinerne. Det har over 250 arter, og er for det meste findes i Syd-og Østasien. I almindelighed diskret disse planter vokser i klumper af grønne buske med lejlighedsvise små træer. Camellia blade er blanke og er 3-17 cm i længde. Det producerer pragtfulde blomster, som normalt stor (i området 1-12 cm i diameter og består af 5-9 kronblade) og åbenlys for det blotte øje. Det har en bred vifte af farver, de fleste i pink til rød og vokser i fugtig jord, hvorfra det kræver masser af vand for at overleve. Dyrkning det fra en frø ville tage op til seks år, før det giver dig blomster. Den gode nyhed er, at der er visse metoder, som du kan gøre for at sikre, at det blomstrer i et kortere tidsrum, normalt et år eller to. Podning er den mest almindelige teknik, hvorfra du klippe det ud fra et eksisterende rod og plante det. Læs videre for at lære mere om, hvordan du pode Kameliaer.

Sådan podede kameliaer. Den perfekte rod plante.
Sådan podede kameliaer. Den perfekte rod plante.
  1. Den perfekte rod plante. Det er afgørende, at du vælger den rigtige rod plante, der er stærk nok til at håndtere podning. Når du vælger, så sørg for, at anlægget har en diameter på mindst en tomme. Skær forsigtigt en af grenene. Sørg for, at det er omkring fem inches fra jorden.
  2. Den perfekte snit. Brug en meget skarp kniv, lave en lodret snit på toppen af den gren af den valgte rod anlæg. Den bør være mindst to tommer dyb. Hvis du har problemer med at foretage snittet, bank let på bagsiden af din kniv ved hjælp af en gummihammer.
  3. Donoren. Det er nu tid til at vælge din camellia. Sørge for, at det har tre sunde blade, har mere end én knop og det bør være adskillige inches lang. Under anvendelse af samme skarp kniv skæres i bunden af grenen. Omhyggeligt forme det på en sådan måde, at det helt kan passe den indridset gren af roden anlæg (lidt ligesom formen af en flad skruetrækker). Kilen skal være tynd og en tomme lang.
  4. Tilslut det sammen. Tilslut de to sammen ved forsigtigt at indsætte Camellia i roden plante. Fastgør det ved stramt at omkranse dem med en elektrisk tape.
  5. Hold det skyggefulde og fugtige. Bind en plastikpose over den nyligt transplanterede anlægget og holde det ud fra direkte sollys i to måneder. Hvis du ser stærke og tykke grene danner ud fra krydset, kan du fjerne plastikposen. Den bør vokse mindst 20-30 inches for den første sæson. Befrugte det og vand det hele tiden.

Her har du det

Der har du det! Bare nøje følge disse skridt til at sikre, at du vil få smukke blomster med det samme. Det kan helt sikkert gøre din have smuk og utrolig rig på farver. Men sørg for, at du altid er forsigtig, når du følger disse trin. En camellia plante er ganske delikat og det trænger til en kærlig berøring at gøre det vokse. Det er vigtigt, at du konsekvent bruser det i store mængder vand hver dag. Dette er så du kan forhindre det i at udtørre. Nu sætte på din have hat og begynde podning din vej til succes. Held og lykke og have det sjovt!