E2r

Sådan rotere afgrøder

En måde at undgå overdreven udtømning af jordens næringsstoffer i landbrugsjord er at praktisere sædskifte. Ved at plante forskellige afgrøder på samme jord ene sæson efter den anden, bygge usunde op af patogener undgås. Skadedyr, der favoriserer én type afgrøde ikke har en chance for at formere når du skifter til en anden type afgrøde. Jordstrukturen forbedres og jorden forbliver frugtbar, især når lavvandede rodfæstede planter vekslede med dem, der vokser dybe rødder.

Sædskifte

Nedenfor er enkel måde at rotere afgrøder.

 1. Vælg en sektion af dig jord til sædskiftet.
 2. Divider dette afsnit i tre.
 3. Vælg de tre afgrøder, som du vil plante og tildele dem en del af jorden hver. For eksempel kan du plante hvede, majs og sojabønner.
 4. Plant de tre afgrøder i deres tilsvarende afsnit.
 5. Høste tre afgrøder efter en sæson.
 6. Drej de tre afgrøder den følgende plantning sæson.
 7. Høste tre afgrøder derefter gentage rotation processen.
 8. Fortsæt med at dreje de tre afgrøder i de tre sektioner hver plantning sæson.

Roterende grøntsager i din have

Hvis du ønsker at rotere planter i din køkkenhave, her er hvad du gør:

1.. Angiv de forskellige grøntsager, du ønsker at dyrke i dig plot. Sørg for at gruppere dem efter deres plante familie. Nogle af de almindelige plante familier er:

Sådan rotere afgrøder. Sædskifte.
Sådan rotere afgrøder. Sædskifte.
 • Alliums - purløg, hvidløg, løg, porrer, skalotteløg
 • Kål - broccoli, rosenkål, kål, blomkål, grønkål
 • Cucurbitaceae - agurker, meloner, squash, vandmeloner, zucchini
 • Bælgplanter - bønner, linser, ærter, jordnødder, soja
 • Afgrøder af Solanaceae - auberginer, peberfrugter, kartofler, tomater

2.. Gør din køkkenhave planen. På et stykke papir (eller på computeren) henlede Deres land, afsnit plottet og angive, hvor planterne vil blive dyrket på grunden. Planter fra en familie bør dyrkes sammen. Mærk din tegning med den dato, hvor du begyndte at plante.

3.. Plante og dyrke din køkkenhave i henhold til din plan.

4.. Høste dine produkter.

Roterende grøntsager i din have. Ting at huske.
Roterende grøntsager i din have. Ting at huske.

5.. Drej grøntsagerne følgende plantning sæsonen. Sørg for at følge en 3 til 5 år med plantning rotation. Det betyder, at én plante familien ikke vil blive plantet i deres oprindelige placering indtil efter 3 til 5 år.

Ting at huske

 • Karakteren af din jord er jord, klimaet i dit område, herunder mængden af regn eller nedbør, din jord modtager vil bestemme planter, der skal dyrkes, samt rækkefølgen af sædskiftet.
 • Tomater og squash betragtes tunge fodring afgrøder. De kræver masser af næringsstoffer fra jorden, især kvælstof. Plantning af disse typer af afgrøder i et plot, der tidligere var beplantet med bælgplanter er en god strategi. Bælgfrugter genopbygge kvælstofindholdet i jorden.
 • Fjern og bortskaffe planter, der er ramt af sygdomme og skadedyr.
 • Vide, hvilke planter kan plantes hvert år. Græskar, ifølge nogle videnskabsmand, bør kun plantes hvert 7 år.

Landmænd praksis sædskifte for at sikre en god høst af deres jord hver plantning sæson. Ved at dreje dine afgrøder, holde dig jorden frugtbar, bremse udbredelsen af skadedyr og beskytte dine planter mod sygdomme, der har etableret i jorden i løbet af en periode. Øv sædskifte for en kontinuerlig høst af sunde grøntsager og andre afgrøder.