E2r

Sådan sterilisere noget

Sterilisation refererer til enhver procedure, som eliminerer eller dræber alle former for overførbare agenser som svampe, vira, bakterier og sporer. Mange mødre er bekendt med nogle af de processer af sterilisation på grund af behovet for rengøring af deres sutteflasker eller legetøj. Nogle ejere af kæledyr også jævnligt desinficere tygge legetøj eller mad retter af deres hunde eller katte. Mens mange sygehuse, tandklinikker og tatoveringsklinikker er forpligtet til at overholde strenge hygiejneprodukter metoder til deres udstyr og værktøj, der husholdningerne ikke er bundet af de samme regler. Hvis du føler behov for at sterilisere noget inde i dit hus, kan du følge disse forskellige trin.

Sådan sterilisere noget. Pres-cook det element, du ønsker at sterilisere.
Sådan sterilisere noget. Pres-cook det element, du ønsker at sterilisere.
  • Pres-cook det element, du ønsker at sterilisere. Anvende varmen er formentlig den enkleste og mest udbredte metode til sterilisering. Men i modsætning til hvad mange tror, er simpelthen madlavning eller kogende noget ikke sterilisere den. Alle disse metoder gøre er at reducere mængden af svampe og bakterier på det pågældende objekt. Hvis du ønsker at sterilisere ved hjælp af varme, er du nødt til at presse koge det. Hvis du ser på en baby flaske sterilisator, ville du opdage, at flaskerne ikke nedsænkes i vand. Den lille mængde vand på bunden er forvandlet til damp, hvilket øger trykket inde i steriliseringskammeret. Dette er den samme proces, der forekommer inden for en autoklav, dampen sterilisere udstyr, der anvendes af læger, tandlæger og tatovører at sterilisere deres udstyr. Hvis du ikke har en autoklave derhjemme, men ønsker at rense nogle små genstande grundigt, sætte det i en trykkoger og sted nok vand nedenunder for at skabe damp.
  • Steriliser metalgenstande over en høj flamme. En anden sikker måde at få snavs og patogener fra en genstand er at brænde dem væk. For denne procedure, vil du har brug for en flamme kilde, ligesom en brænder, og en robust tang. Indstil din sterilisering station på en sikker arbejdsplads med tilstrækkelig ventilation. Sørg for at du holder din flamme kilde væk fra noget, der let kan antændes. For små metalgenstande og specifik glasvarer, hold objektet med tænger og holde dette over ilden for et par minutter. Hvis du hare sterilisere en metalgenstand, vente, indtil det bliver rødt. Hvis du har brug for til at sterilisere et temmelig stort objekt, du måske nødt til at leje et forbrændingsanlæg. Du kan også anvende tør varme ved at sætte objektet inde i din ovn og indstilling af temperaturen til 190 grader C. Hold objektet indeni, ovn i mindst ti minutter. Sørg for, at du tjekker, om det objekt, du sterilisere, er ovn-safe, ellers vil du ende op med en steriliseret blob. Det er vigtigt at bemærke her, at opvaskemaskiner ikke er designet til at sterilisere. Faktisk kan forholdene i opvaskemaskinen endda fremme væksten af bakterier. Dette er grunden til de fleste eksperter foreslår, at så snart dine plader har været igennem en cyklus, tage dem ud og bruge en ren klud til at tørre fugt væk.
  • Tør overfladerne med kemikalier, som du sikkert kan finde inde jeres hjem. De tre mest almindelige stoffer, der anvendes i sterilisering objekter derhjemme er alkohol, hydrogenperoxid, og blegemiddel. Disse anvendes ofte til at sterilisere genstande, der ikke er varmebestandige, som plast. Af de tre, er alkohol den mindst effektive sterilisering objekter. Det kan kun dræbe op til 70% af den tilstedeværende bakterier. Men det er en meget almindelig husstand element, og er bedre end blot at bruge sæbe og vand. Hvis du ønsker at rense dine gulve og andre overflader, skal du blot hælde en stor mængde alkohol på en klud og give dine overflader et godt tørre ned. Vær dog forsigtig, da alkohol er meget giftigt. Den næste bedste ting, når det kommer til rengøring agenter inde i huset er hydrogenperoxid. Det er undertiden bruges til at desinficere sår, men det er også en stor stof at slippe af bakterier. Dem, som du kan få i håndkøb på et apotek har meget lav koncentration. Dette er nok til at holde dine husholdningsartikler rent og fri for virus. Endelig kan man sterilisere noget ved opblødning i en blanding af vand og blegemiddel. Vær forsigtig med at bruge dette selv, fordi nogle høje koncentrationer af dette stof kan faktisk erodere stål.

Andre metoder til sterilisering findes

Andre metoder til sterilisering er tilgængelige. Bestråling er også en god metode til zappe vira og bakterier væk. Hvis det objekt, du ønsker at sterilisere, er mikrobølgeovn, skal du blot sætte det i mikrobølgeovnen i et par minutter på højeste indstilling i det vil komme ud ren og patogen-fri.