E2r

Sådan tørke - bevis din have

Gør hver dråbe vand tæller

Masser af mennesker længes efter en dejlig have - et sted, de kan slappe af og hænge ud. Men i varmt og tørt vejr, holder dine haveplanter i live kan blive en reel opgave, og alt det vanding kan koste dig en formue så godt. Her er nogle tips til at skære ned på vandet og arbejde, der kræves for at holde din have grønt.

Sådan tørke - bevis din have. Tag et godt kig på dine planter.
Sådan tørke - bevis din have. Tag et godt kig på dine planter.

Mange folks ideal haven er en grøn og frodig plads. Men i sommervarmen, eller i tørre områder, holde dine planter vandes og sunde kan være en kamp. Ikke alene er vanding hårdt arbejde (især i varmen!), Men den bruger en masse af en af vores mest værdifulde ressourcer - ferskvand - og koster en masse penge. Hvad kan du gøre for at skære ned på mængden af vand din have brug for?

  1. Det første skridt er at se på din have og se, hvilke planter der bruger op de mest vand. Hvilke områder er du vanding oftest? Når du har identificeret de områder, som virkelig er tørstige efter vand, så du kan se, hvilke af de følgende tips vil hjælpe til at reducere deres krav.
  2. Tag et godt kig på dine planter. Er de planter, der er hjemmehørende i området, eller på anden måde egnet til det lokale klima? Hvis de ikke er, så er du måske bruge en masse vand for at holde dem glade. Hvis de er en favorit, så du kan tænke den indsats og bekostning af vanding er berettiget - men hvis ikke, så skal du undersøge erstatte thirstiest planter, du har med dem, der er mere tørke-tolerante.
  3. Hvis du har store blomsterbed eller en grøntsag patch, så chancerne er du bruger en masse tid vanding dem. Du kan reducere mængden af fordampning fra jordoverfladen ved at dække den med en barkflis - der vil også holde planterødder kølig og behagelig. Der er mange dækningsmaterialer til rådighed, men hvis du bruger en organisk barkflis (fx halm, kompost, bark chips) derefter som det rådner ned det tilføjer organisk materiale til jorden. Et højere niveau af organisk stof i jorden er med til at holde vand, og er en anden måde at spare vand i haven.
  4. Sørg for, at det vand, du gør brug bliver brugt effektivt. Hvis du bruger en sprinkler til vand i haven, så meget af vandet fordamper, inden synke ned i jorden, fordi den falder på blade eller stier. Ved hjælp af en slange, med en pistolen, giver dig mulighed for at lede vandet, hvis det er nødvendigt. Sørg for at du vande jorden, ikke planterne, så vandet har en chance for at synke ind, før det fordamper.
  5. Prøv og vand på det rigtige tidspunkt af dagen. Vanding i den kølige af morgenen eller om aftenen giver vandet mere af en chance for at suge ned i jorden, før det fordamper end vanding i varmen i dag.
  6. Og sidst, men ikke mindst, indsamle så meget regnvand som muligt for din have. Fix vand skod til dine nedløb - planter elsker regnvand, det er gratis og det kan holde din have grønt, hvis der er en vandmangel!

Det er muligt at have en stor have uden at spilde vand eller bruge al din fritid på kunstvanding. Med en lille smule planlægning og en masse barkflis, vil din have ophold grøn hele sommeren!