E2r

Sådan vælger du en have vand springvand

Der er intet helt som en vand springvand til at gøre din have ser fredeligt og idyllisk, uanset hvad der ligger lige uden for sine grænser. Der er en svimlende vifte af vand springvand, hvorfra man kan vælge, men efter at der er følgende spørgsmål, skal du være godt forberedt til at afgøre, hvilken en er den rigtige for dig.

  1. Omkostninger. Installation af en vand springvand i din have kan være så billige som en fifty-dollar pakke fra din lokale haven butik, som du kan installere selv, hele vejen op til skræddersyede skulpturer, der koster tusindvis af dollars.
  2. Style. Vand springvand er normalt klassificeret som enten en væg springvand eller en fritstående springvand. Hvis du har et kæledyr, kan du overveje en væg springvand eller en fritstående springvand på en piedestal - medmindre du ikke huske at have dit springvand bruges som en vovse swimmingpool! Væg fontæner består sædvanligvis af en rektangulær eller oval base, med en tap nær toppen. Vand løber forsigtigt ud af studsen ind i en lille pool i bunden af fontænen. Disse typer af springvand er monteret på en væg, normalt en af de udvendige vægge af dit hjem.

    Fritstående springvand kan findes i en langt bredere vifte af stilarter. Der er den klassiske springvand, også kendt som en skål springvand, hvor vandet skyder op fra midten af en pulje. Disse typer af springvand kan undertiden udstyret med lys og farvede linser, som egner en flot effekt i løbet af aftenen. Der er også fritstående springvand, der består af en søjle med en stor kugle på toppen. Vandstrømme ud af toppen af kuglen og kører i en pulje der er indbygget i toppen af søjlen. Der er også mange andre stilarter fritstående springvand, især hvis du er interesseret i et springvand, der er lige så meget en skulptur som et springvand.

    Sådan vælger du en have vand springvand. Omkostninger.
    Sådan vælger du en have vand springvand. Omkostninger.
  3. Materiale. Fountains kan findes i flere forskellige materialer. Den billigste løsning er harpiks, som er meget lav vedligeholdelse og let. Beton er en anden mulighed. Nylige fremskridt i konkrete finish betyder, at du nu kan vælge næsten enhver farve og finish tænkelige. Cast sten er den dyreste løsning, og også den tungeste. Hvis du kan lide udseendet af støbte sten, men ikke den prisseddel, kan du nyde et springvand med en støbt sten finish over en glasfiber base. Der er også fontæner lavet af træ og kobber.
  4. Vedligeholdelse. Nogle typer springvand kræver mere vedligeholdelse under frysning vejr end andre. Beton og støbt sten springvand skal være helt tørre, hvis de efterlades udendørs om vinteren. Eventuelt resterende fugt vil udvide, når frosset og forårsage små revner i springvand. Fiberglass springvand også nødt til at være helt tør. Hvis vandet forbliver i VVS og et rør brister, vil det meget sandsynligt bryde springvand, også. Fiberglass springvand er normalt lys nok, dog, at de let kan flyttes indendørs om vinteren.

Med et par enkle trin kan du være på din måde at opdage et springvand, der vil vende din have til den fredelige, rolige sted, du har drømt om.