E2r

Hvordan at afgøre, om du har hårdt eller blødt vand

Kvaliteten af grundvandet og vand, som ledes ind i dit hjem er forskellig fra sted til sted. En populær skelnes mellem hårdt og blødt vand, selv om vand er en væske, de vilkår næppe nogen mening! Generelt er antallet og koncentrationen af forskellige mineraler i vandforsyningen, afgøre, om det er hård eller blød. For lægmand, er forskellen mellem blød og hård vand enkel - førstnævnte skaber et godt skumme med sæbe, mens sidstnævnte ikke gør. Begge varianter af vand har deres egne fordele og ulemper, i nogle tilfælde, kan hårdheden af vandet være midlertidig eller permanent. For at finde ud af, om din nuværende forsyning af vand er hårdt eller blødt, læse resten af denne artikel.

Trin 1

Mineraler i vand. De mineraler, der er ansvarlige for hårdhed eller blødhed i vand er hovedsagelig calcium og magnesium, og deres respektive koncentrationer i vandet. Disse mineraler eller elementer ikke findes i isolation, men er som regel gået sammen med andre mineraler eller elementer såsom carbon, klor eller svovl, til dannelse af forbindelser, såsom magnesiumcarbonat, calciumchlorid, magnesiumsulfat, calcium-bicarbonat, osv. Det er de sekundære mineraler eller kemikalier, som i sidste ende vil afgøre, om vandet er hårdt eller blødt.

Trin 2

Fordele og ulemper ved hårdt og blødt vand. Både hårdt og blødt vand har deres gode og dårlige punkter, så det ville være forkert at antage, at hårdt vand er "dårligt" og blødt vand er »god«. Mens hårdt vand ikke kan være godt til at vaske tøj eller til rengøring, anses det for at være sundt for at drikke eller til vanding dine planter og bevoksning. Blødt vand er generelt bedre til rengøring, ikke efterlader rester på rør, etc, men er faktisk ikke godt for drikkevand.

Trin 3

Konvertering hårdt vand til blød. Den "hårdhed" i vand, kan være midlertidig eller permanent. Midlertidig hårdt vand vil sædvanligvis indeholde carbonat eller bicarbonat anioner, som kan fjernes ved kogning af vandet. Anionerne reagerer med kationer at danne uopløselige forbindelser, der kan filtreres ud før brug af vand. Permanent hårdt vand, på den anden side, indeholder sulfat eller chlorid anioner, der ikke reagerer, når kogt. For at kurere permanent hårdt vand, bliver du nødt til at investere i en ionbytning system, som vil arbejde på mineral-ion indhold og neutralisere virkningerne af sulfat og klorid-ioner.


Hvordan at afgøre, om du har hårdt eller blødt vand. Fordele og ulemper ved hårdt og blødt vand.
Hvordan at afgøre, om du har hårdt eller blødt vand. Fordele og ulemper ved hårdt og blødt vand.

Hvis du har fået hårdt vand, kan du enten bruge en ionbytning system, for at blødgøre det, ellers, varme vandet, før du bruger det til rengøring og badning. Det kan være svært med henblik på at drikke eller madlavning eller til dine havearbejde behov.