E2r

Hvordan at kontrollere, om dine vandrør er utætte

Vand er en knap ressource

Vand er en knap ressource. Selvom Jordens overflade er 70% dækket med vand, meget af dette er saltvand, som mennesker ikke kan drikke. For vandværker er utætheder et stort spild, hvorvidt dette er betalt af forbrugerne. Hvis du pludselig din vandregning hoppe ud over det normale område, så er du måske har en lækage.

Utætheder er nemme at få øje på, hvis de er eksterne

Hvordan at kontrollere, om dine vandrør er utætte. Som du lukker alle vandhaner og inventar.
Hvordan at kontrollere, om dine vandrør er utætte. Som du lukker alle vandhaner og inventar.

Utætheder er nemme at få øje på, hvis de er eksterne. For eksempel kan du have en vandhane, der ikke er ordentligt lukker. Du kan nemt erstatte denne med en ny vandhane eller armatur. Men hvis lækagen er i dit rørsystem, så er du måske ikke være i stand til at finde det, indtil det er for sent.

Her er en syv-trins proces for at finde utætheder i dit vandrør

Her er en syv-trins proces for at finde utætheder i dit vandrør. Hvad er du dybest set gør, er at slukke alle vand forretninger inde i huset. Hvis der ikke er utætheder, så kan du antage, at måleren ikke skal køre.

  • Luk hver vandhane, bruser, slange, toilet tank, og andre mulige udgange rindende vand.
  • Hvis du ikke er alene på dit hus, bede alle om at afstå fra at bruge vand i et par minutter, mens du kører din test.
  • Som du lukker alle vandhaner og inventar, observere, hvis der er nogen lækager. Når der slukkes for toilet, lyt for enhver swooshing eller boblende lyde. Hvis der er sådanne lyde, du måske ønsker at have dit toilet armatur repareret eller udskiftet først.
  • Hvad du ønsker at gøre her er at teste, om din vandmåler stadig kører, selv når alt er slukket. Nu ser for din vandmåler. Dette er normalt placeret støder op til dit vand hovedafbryder.
  • Åbn måleren låg, således at du kan se læsning.
  • Måleren har normalt en indikator, der roterer, når måleren kører. Jo hurtigere strømmen af vand, jo hurtigere rotation.
  • Hvis der ikke er lækager, så måleren ikke skal rotere. Men hvis du er 100% sikker på at ingen vandhaner eller inventar er tændt inde i dit hus, men måleren stadig roterer, betyder det, at du har en utæthed et eller andet sted i dine rør.

Hvis du ser en utæt vandhane, eller hvis du har glemt at slukke for vandhanen for et toilet vand fryser eller andet sted, så prøv at gentage proceduren. Lækagen måske bare være i en af dine vandhaner.
Men hvis du er sikker på, at alt er slukket, men du stadig få en løbende meter, bliver du nødt til at have en blikkenslager lokalisere den nøjagtige kilde til lækage.

Hvis du har bekræftet, at lækagen er i dine vandrør

Hvis du har bekræftet, at lækagen er i dine vandrør, kan en VVS professionel lokalisere den nøjagtige kilde med brug af specialværktøj. Afhængig af sværhedsgraden af din lækage, kan du få den utætte del repareret, eller du måske nødt til at udskifte rørene inde i hele huset. Hvis du har brug reparationer, kan det være en smule kompliceret, selv om, især hvis dine rør er underjordiske eller lagt under dit gulv.