E2r

Hvordan at opretholde blendere

Blenderen er et praktisk værktøj at have i dit køkken, især hvis du nyde gør supper, frosne frugt smoothies, eller de lejlighedsvise voksne cocktails. Mens de fleste moderne blendere er designet til at håndtere de krav almindelige næringsmidler, er det stadig vigtigt at vide, hvordan man korrekt vedligeholde dit køkken blender for at holde det i god stand i lang tid.

Hvordan at opretholde blendere. Vask blending beholder, før første gang.
Hvordan at opretholde blendere. Vask blending beholder, før første gang.
  • Vask blending beholder, før første gang. Når du tager din blender ud af æsken, er det vigtigt at give beholderen en grundig vask. Brug af sæbe og varmt vand rense krukke eller kande, låg, tragt (hvis din model har en), o-ring eller pakning, og bladet forsamling. Skyl alle delene godt og lufttørre. Opbevar beholderen på hovedet på en flad overflade.
  • Korrekt sammensætte delene og fastgøre beholderen solidt til sin base. Skub pakningen i rillen i bunden af knivindretningen. Placer knivindretningen i kanden og spænd det på plads. Vibrationer fra blanding mad kan løsne klingen, så sørg for, at bladet montagen er sikkert fastgjort. Sæt blenderen på den øverste drev derefter vende beholderen mod uret for at låse pitcher på plads.
  • Undgå overfyldning pitcher. Hyppig spild kan medføre væsker at sive ind i basen og beskadige din blender s motor. For at forhindre dette i at ske, så sørg for at du udfylder kanden kun op til den foreskrevne maksimumlinjen. At være sikker, behandle kun tre kopper flydende bestanddele eller halv kop tørre ingredienser ad gangen.
  • Må ikke overanstrengelse blenderen s motor. Hvis du har brug for at blande ingredienser, der kommer i store klumper, skæres op stykker af mad til en størrelse lille nok til at passe ind i bunden af kanden. Hvis du trykker på knappen og høre en summende lyd, men konstatere, at knivene ikke er drejning, betyder det, at noget, der blokerer knivene. Sæt ikke blenderen på en højere hastighed indstilling. Sluk for maskinen og ryst indholdet indtil blokeringen bliver løs. Du kan også bruge en skraber til at flytte maden inde i krukken. Brug aldrig en metallisk redskab, såsom en ske eller en kniv, da dette kan ødelægge knivene. Desuden kan køre blenderen på en høj hastighedsindstilling til lange perioder forårsage overophedning af motoren. Lade motoren hvile i flere minutter mellem højhastigheds-anvendelser.
  • Rengør blenderen efter hver brug. Tøm altid og vaske kande efter brug af blender. Hæld en lille mængde opvask sæbe og varmt vand i fadet, fastgøre låget, derefter køre blender i et par sekunder. Skil beholderen og vaske pitcher, låg, tragt og pakning med sæbe og vand. Rengør knivindretningen ved at sætte det under rindende vand i et par minutter. Dette vil bevare lejets smøremiddel. Brug aldrig en skuresvamp eller ætsende rengøringsmidler på nogen af de blender dele. Tag blenderen derefter tørre ned basen med en fugtig klud.

Efterse jævnligt blenderen for tegn på slitage

Efterse jævnligt blenderen for tegn på slitage. Ved at vaske beholderen, kontrollere, om bladene bliver sløve, hvis beholderen har revner, eller hvis pakningen bliver båret. Hvis du bemærker nogen misdannelser eller revner, bringe din blender til et autoriseret servicecenter for reparation eller udskiftning af dele. Forsøg aldrig at reparere blenderen dig selv, fordi dette kan ugyldiggøre garantien.