E2r

Hvordan laver ikebana blomsterarrangementer

Ikebana er japansk for 'blomster holdes i live'

Ikebana er japansk for 'blomster holdes i live «. Det er meget forskelligt fra vestlig blomst arrangement hvor der lægges vægt på symmetri af blomster og planter sat i en vase. I stedet har denne lægger vægt på linje, form og danner som ses i blomster og planter. Her er der åndelighed og streng overholdelse af tradition. Dette er mere end bare at sætte klaser af blomster sammen. Minimalisme er også et aspekt. Dette er en disciplineret form for kunst, hvor naturen er en førende element.

For praktikere er åndelighed meget vigtig

For praktikere er åndelighed meget vigtigt. De iagttage tavshed og dyb koncentration. De overvejer og værdsætter ting i naturen. Dette er en form for meditation, hvor man kan blive tolerant og tålmodig, afslappet og anerkendende. De kan relatere Ikebana til velvære af krop, sind og sjæl. Andre indpode i arrangementet deres bemærkninger og meditationer på månen, kærlighed og sol.

Hvordan laver ikebana blomsterarrangementer. Ikebana er japansk for 'blomster holdes i live'.
Hvordan laver ikebana blomsterarrangementer. Ikebana er japansk for 'blomster holdes i live'.

Styles i Ikebana afhænger af skolen, vase, og de blomster og planter, der anvendes. De mest populære skoler er følgende:

  1. Ikenobo. Dette er den ældste Ikebana skolen. Det blev grundlagt i det femtende århundrede ved en buddhistisk munk Ikenobo Senkei. Den mest populære stil i denne skole er Rikka. Dette er den stående blomst stil, som blev lavet som et udtryk for naturens skønhed. Dette er arrangeret i et formaliseret og stringent måde efter sine syv elementer til at repræsentere, blandt andre fag, dale, bakker og vandfald. Andre stilarter fra denne skole tage hensyn til de åndelige begreber himlen, jorden og mennesket.
  2. Ohara. Dette er en splint skole Ikenobo dannet i den sidste del af det nittende århundrede, da Ohara Unshin forlod Ikenobo skolen. Dets vigtigste stil er moribana eller hober sig op af blomster i en flad og lavvandet vase. Denne skole har vestlig indflydelse, siden den blev dannet, når vestlige skikke var stærkt fremtrædende i Japan. Så de tillader anvendelse af Western blomster og planter. Denne skole også udviklet free-style Ikebana kaldet jiyuka. Men de stadig opretholdt formalitet i deres praksis.
  3. Sogetsu. I 1927 grundlagde Teshigahara Sofu denne skole. Dette var det tidspunkt, hvor interessen for Ikebana spredt over Japan. Den tiltrak alle slags mennesker fra alle samfundslag. Sogetsu anlagt den mest moderne stil, der kaldes zen-eibana. Denne stil bruger nye materialer som stål og plast. Dette er en stor afvigelse fra den traditionelle brug af blomster og planter.

Der er normalt en mening i Ikebana blomst arrangement. Sin påskønnelse er ikke begrænset til visuel effekt. Seere af arrangementet kan udlede en stiltiende betydning i arrangementet. Andre endda fortælle en historie.

Ikebana har udviklet sig gennem årene

For praktikere er åndelighed meget vigtig. Ikebana har udviklet sig gennem årene.
For praktikere er åndelighed meget vigtig. Ikebana har udviklet sig gennem årene.

Ikebana har udviklet sig gennem årene. Der er nu en række andre stilarter, og udstillinger er meget populære i Japan. Der er opretstående, skrå, og cascading styles. Denne praksis har været, i et tidsrum, anses kun for den øverste klasse. Nu folk fra forskellige samfundslag deltage i udøvelsen af denne kunstform. Ikebana blomst arrangement viste sig at være for alle.