E2r

Hvordan man kan reducere vandspild i køkkenet

Alt hvad du gør efterlader en øko fodaftryk, der påvirker verden

Alt hvad du gør efterlader en øko fodaftryk, der påvirker verden. Hvis du ønsker at gå grøn, kan du begynde i dit hjem. Det første sted, du kan begynde med er køkkenet.

Bortset fra badeværelset

Hvordan man kan reducere vandspild i køkkenet. Fix alle lækager med det samme.
Hvordan man kan reducere vandspild i køkkenet. Fix alle lækager med det samme.

Bortset fra badeværelset, køkkenet bruger en masse energi og vand. Men der er ting, du kan tage, så du kan reducere vandspild i køkkenet. Her er et par ideer, du kan gøre nu for at gøre en forskel i din morgen.

  • Fix alle lækager med det samme. Den første ting du skal gøre, er at kontrollere, om der er nogen utætheder i dit køkken. Ikke alene en utæt vandhane spildevand, men også tilføjer til din vandregning. Må ikke nøle og ordne det selv, eller ringe til en blikkenslager med det samme. Hvis du ikke kan komme til en blikkenslager med det samme, slukke hovedventilen under vasken, eller placere en gryde og indsamle det vand, der drypper fra hanen. Brug indsamlede vand til at vaske tallerkener eller vand dine planter.
  • Brug lavt flow vandhaner. Udskift din gamle vandhane med nyere modeller, der er mere miljøvenlige. Nyere armaturer er mere økonomisk, da vandstrømmen er mere reguleret.
  • Brug et bassin. Placer en håndvask i vasken og sætte dine brugte retter i det. Ved iblødsætning retter i et bassin, kan du reducere mængden af vand og energi, du bruger til at rense den. Hvis du har en enkelt vask, brug et bassin for forskyl, når du vasker retter, så du kan soap alle emner på samme tid, og skyl efter behov. Dette gør opvask mere effektiv.
  • Undgå at bruge rindende vand. Brug en balje og fyld den op med koldt vand, hvis du har brug for at skylle dine frugter og grøntsager. Dette er en langt mere effektiv måde at rense dine produkter i stedet for at placere den under rindende vand.
  • Brug skyllevand til din værftet. Når du bruger et bassin, skal du ikke smide opvaskevand, du har indsamlet. At være virkelig effektiv, skal du bruge vand på dine planter og græsplæne. Denne måde, vil du ikke nødt til at bruge så meget vand på din værftet, da du genbrug vand.
  • Kør opvaskemaskinen ved fuld belastning alene. Hvis du ønsker at skære ned på energi og vand affald, skal du sørge samle tallerkener i opvaskemaskinen, og kun køre det, når det er helt fyldt. Hvis du bor alene, kan du nødt til at indsamle de retter til en hel uge. Hvis servicet vil sidde i vaskemaskinen i et stykke, sættetid pladerne i et bassin med vand til at give det en forskylning. På denne måde vil dit opvaskemaskinen ikke have en vanskelig tid på rengøring de beskidte tallerkener.
  • Brug en kande i køleskabet i stedet komme fra vasken. Hvis du vil have koldt vand, fylde en kande og sætte det i køleskabet. Alternativet er at tænde for vandhanen og lad den køre i et par minutter, så du har drikkevand.
  • Kast overskydende vand og isterninger i planter. Hvis du har briller, der stadig har drikkevand i det, eller du droppet en isterning på gulvet, smide det i en potteplante i stedet.

Når du bliver mere bevidst om dit vandforbrug og tage skridt til at reducere det, vil du mærke en betydelig reduktion i din vandregning. Hver gang du gemmer på ressourcerne, kan du også spare penge. Få alle i dit hjem i den handling og begynde at reducere al dit affald i dag!