E2r

Hvordan man laver gardiner ud af en dug

Genbrug er én ting, du kan gøre derhjemme

Genbrug er én ting, du kan gøre derhjemme, så du kan slippe af med gamle emner, du ikke længere har brug for og komme op med nye, som du kan bruge. En af de ting, du kan gøre, er et gardin ud af en dug. Hvis du har nogle gamle duge derhjemme, kan du gøre dette nemt projekt at lave nogle gardiner til dit køkken, stue eller soveværelse. Trinene er virkelig let at følge.

Her er hvordan du kan lave nogle gardiner ud af dine gamle duge.

  • Materialer, som du har brug for. De materialer, du skal bruge til projektet, er duge, gardinstænger og gardinringe. Du skal også bruge en symaskine, målebånd, tråd og saks. Kig efter nogle gamle gardiner, som du har gemt derhjemme.
  • Mål vinduet. Først skal du måle dimensionerne af det vindue, hvor du vil hænge gardiner, så du kan få en god idé om, hvor meget stof du har brug for og længden af gardinstang, du skal bruge. Vær opmærksom på de målinger og købe den rigtige gardinstang, som du skal bruge.
  • Skær dugen. Nu kan du klippe dugen til størrelse. Når man skærer, skal du tilføje et tillæg på halvdelen af målingen af dugen, så du kan dække hele vinduet uden at have en flad gardin. Også tilføje målinger til de længder og bredder af dugen til syning godtgørelse. Føj omkring 3 til 4 inches af godtgørelse på den øverste del af gardiner, så du har plads til at lave en løkke for at indsætte gardinstang.
  • Sy dugen. Sy siderne og forneden af dugen. Dette vil forhindre stoffet i at trevle. For den øverste del, fold det på og sy at lave et hul i tæppet. Sørg for, at gardinstang passer ind i hullet af dugen.
  • Monter gardinstang skruerne. Brug nogle skruer til at montere gardinstang på plads. Hvis du vil have plads til at synes højere, kan du montere gardinstang et par inches over den øvre ramme i vinduet. Skru de mounts stramt på plads.
  • Hænge gardiner på gardinstang. Sæt gardinstang gennem hullet i den øvre del af dugen. Arranger gardinerne, så den falder pænt. Hæng stangen på de mounts, som du installerede tidligere. Nu du er færdig med at gøre dine gardiner ud af en dug. Hvis du ønsker, kan du tilføje et bånd til gardinet, så du kan binde det på den side, når du ønsker solskin i huset.

Det er så let at lave gardiner ud af gamle duge, som du har

Hvordan man laver gardiner ud af en dug. Materialer, som du har brug for.
Hvordan man laver gardiner ud af en dug. Materialer, som du har brug for.

Det er så let at lave gardiner ud af gamle duge, du har. Der er mange andre emner, som du kan gøre ud af gamle duge. Du kan lave udstyr dækker, pudebetræk og mange flere. Hvis du lærer, hvordan du kan genbruge dine varer, vil du spare en masse penge i stedet for at købe nye varer fra en butik.