E2r

Sådan at bestemme strømstyrken i en stikkontakt

Strømstyrke eller ampere

Strømstyrke eller ampere, undertiden også kaldet strøm, er mængden af elektrisk energi strømme igennem stikkontakter og apparater. Sammenlignet med spænding, som dikterer, hvor meget potentiel energi kan leveres, er strømstyrke den specifikke elektriske energi, der er nødvendig for at køre elektriske apparater. Læs videre for at lære, hvordan du kan bestemme strømstyrken af de elektriske stikkontakter du har derhjemme.

  1. Sluk for strømmen på stikkontakten, du arbejder på. Sikkerhed er vigtigt, når der beskæftiger sig med el, det er derfor, du skal sørge for, at strømmen til stikkontakten du arbejder på er fuldstændig slukket. Sluk for strømmen fra tjenesten panelet af dit hjem.
  2. Tag forpladen af stikkontakten. Fjern skruerne fra udløbet ved hjælp af en skruetrækker, og tag ud forpladen af stikkontakten.
  3. Sørg for, at strømmen til stikkontakten er helt slukket. Selv efter der slukkes for strømmen fra service boksen, vi stadig nødt til at dobbelttjekke at undgå elektrisk ulykker. For at gøre dette, få en spændingstester og sæt den ind i modtagehuset af stikkontakten. Test de sorte ledninger inde i stikkontakten for strøm.
  4. Se efter strømstyrken markering på stikkontakten. Efter at have testet stikkontakten efter magt og sørge for, at det er sikkert at fortsætte, er næste ting vi skal gøre for at bestemme strømstyrken. Træk forsigtigt ud af stikkontakten, og sørg for ikke at røre nogen ledninger. Vend den indvendige side af stikkontakten og se efter strømstyrken mærkning, som normalt er placeret i bunden.
  5. Bestem strømstyrke baseret på wiren størrelsen af stikkontakten. Hvis du ikke kan finde strømstyrken markering på bunden af stikkontakten, kan du basere den på de anvendte ledninger. En tynd 14 gauge ledning er normeret til 15 ampere, mens en tykkere 12 gauge ledning er normeret til 20 amp.
  6. Sæt stikkontakten tilbage på plads. Når du er færdig med at bestemme strømstyrken, udskifte stikkontakten. Let fold ledningerne og skubbe den tilbage i stikkontakten. Tving aldrig ledningerne tilbage i ellers risikerer du at beskadige udløbet. Når stikkontakten er på plads, skal du blot montere forpladen igen og skru det på plads. Glem ikke at tænde for strømmen tilbage i din tjeneste panel.
Sådan at bestemme strømstyrken i en stikkontakt. Sluk for strømmen på stikkontakten, du arbejder på.
Sådan at bestemme strømstyrken i en stikkontakt. Sluk for strømmen på stikkontakten, du arbejder på.

Husk, hvis du ikke er fortrolig med at arbejde på elektriske ledninger derhjemme, kan du altid søge en vens hjælp, eller bedre endnu, få en professionel elektriker til at hjælpe dig ud.