E2r

Sådan at øve brandsikkerheden med din familie

Brandsikkerhed skal undervises i ethvert hjem

Brandsikkerhed skal undervises i ethvert hjem, uanset hvor ung dine børn er. Din familie skal forberedes, hvis det værste sker. Du og din familie skal have en handlingsplan.

Her er hvordan man kan praktisere brandsikkerheden med din familie.

Sådan at øve brandsikkerheden med din familie. Før du gennemfører brandøvelser.
Sådan at øve brandsikkerheden med din familie. Før du gennemfører brandøvelser.
  1. Før du gennemfører brandøvelser, installere brandsikkerhed enheder i dit hjem først. Installer røgalarmer i dit hjem. Kontroller, om batterierne stadig arbejder en gang om året. Disse bør placeres strategisk i dit hjem, såsom i hallway fører til soveværelserne. Placer mindst én detektor per etage.
  2. Sørg for at du har ildslukkere i dit hjem. Der skal være mindst én, og den skal være let tilgængelig. Det skal placeres inden for ti meter af dit køkken. Sørg for, at det ikke er udløbet. Vis alle hvor det er. Undervis alle, hvordan man bruger det. Træk stiften og lede dysen mod bunden af brand, ikke flammerne.
  3. Hold brændbare genstande og andre brandfarer væk fra børn. Hold tændstikker, lightere, cigaretter og brændbare væsker på en høj hylde eller låst sted. For meget små børn, dække elektriske stikkontakter med plastpropper.
  4. Uddan jeres børn. Lær dem hvordan kampe ikke spilles med, hvordan korrekt tænde og slukke komfuret og ikke at sætte tingene ind elektriske stikkontakter.
  5. Efterlad aldrig et stearinlys og cigaret brænde uden opsyn. Det kan være romantisk, men det er bedst at blæse det ud, hvis ingen er i rummet. Vær opmærksom hvor du placerer stearinlys, så disse ikke er i nærheden af brændbare genstande såsom gardiner, stykker af papir eller andre ting, der let kan antændes.
  6. Må ikke over plug apparater på en enkelt stikkontakt. Må ikke overforbrug en forlængerledning. Installer en fejlstrømsrelæ eller bue fejlstrømsrelæ i dit hjem for at forebygge elektrisk stød og så det elektriske system vil lukke ned automatisk i tilfælde af en overbelastning. Brug en spændingsregulator for apparater, der har høj spænding brug såsom familiens entertainment system, hjemmebiograf og videospil.
  7. Udskift ledningen af apparater, der har flossede ledninger. Må ikke tape det. Hvis det er en gammel enhed, er det sikrere at udskifte apparatet helt.
  8. Lav en brand plan og praktiserer det. Lær dine børn, hvad de skal gøre og hvor skal gå i tilfælde af brand. Børn bør aldrig forsøge at slukke en brand. Straks yell for en voksen og gå ud i sikkerhed. Gå dem igennem, hvor de skal hen.
  9. Hvis dine børn sove på anden sal eller højere, købe en sammenklappelig brandtrappe stige de hånd hænge fra vinduet. Hold den i nærheden af vinduet eller under sengen og lære dem, hvordan man bruger det.

Husk, at det bedste brandsikkerhed er forebyggelse. Uddan din familie og sørg for alle kender planen i tilfælde af en nødsituation.