E2r

Sådan finder du den perfekte gyngestol

Vide, hvad der gør en rocker komfortabel og bygget til at holde

Der er virkelig ikke noget som en stor gyngestol. Ligegyldigt om du er ni år eller 90, du ved hvad jeg mener. En stor rocker vugger dig - det pitcher dig tilbage til den vinkel, hvor presset forlader din ryg, vægten er væk fra dine fødder, er dine arme afslappet - og, ja, det er bare en fantastisk følelse. En rocker forvandler din veranda eller terrasse til en udendørs rum - det er ligesom at tilføje et rum til dit hus for et par hundrede dollars.

En rocker skaber en atmosfære, der sinker tid - løsner dig op, og dine gæster også - til at nyde den dyrebare tid, du har i slutningen af dagen for at reflektere og slappe af. Min bedstemor havde nogle virkelig store gyngestole på hendes veranda - hun var en sand gyngestol feinschmecker - og at være i en stor rocker tager mig tilbage til de glade aftener sipping iste og besøger med venner og familie. Selv i dag, nogle gange jeg vil finde mig i et hotel, der har en virkelig stor gyngestol i en virkelig fantastisk sted for læsning, eller chatter, eller bare sidde stille og tænker over det et stykke tid.

Men, du ved, de fleste gyngestole er ikke helt perfekt. Nu, jeg tror du ved hvad jeg mener. De er alle temmelig stor - men når du har været i en perfekt gyngestol, så der er virkelig noget mangler, når du sidder i en stol, der er ikke helt rigtigt. Måske sædet er for høj - eller bagsiden ikke pitche tilbage på det rigtige vinkel. Undertiden armene ikke passer dig, eller dit hoved eller skuldre ramte bagsiden lameller på det forkerte sted. Nogle pladser er perfekt kontureret, andre gør du flytte rundt på udkig efter det rigtige sted at sidde på. Nogle squeak som en fanget mus. Andre er spinkelt eller let, og føler sig ude af balance, når du forsøger at klippe - mens andre næsten ikke vil rokke på alle.

Og så denne artikel handler om, hvad der gør en gyngestol virkelig perfekt. Hvad er de særlige kendetegn ved en virkelig stor gyngestol, som helt opfylder, og aldrig forlade dig med at nagende fornemmelse af, at du ikke er helt helt afslappet?

Sådan finder du den perfekte gyngestol. En rocker skaber en atmosfære, der sinker tid.
Sådan finder du den perfekte gyngestol. En rocker skaber en atmosfære, der sinker tid.

Og hvordan i alverden skulle jeg vide alligevel? Hvad gør mig sådan en ekspert? Et rimeligt spørgsmål. Jeg har allerede sagt, at min bedstemor, Elizabeth Poorman Moore, var en rocker ekspert. Og hun var. Hun blev født i Katy, Texas, i 1917 til risbønder, og de vidste betydningen af hårdt arbejde, varme dage, og hvordan man kan slappe af, at øm ryg når dagen var færdig. De havde ikke aircondition, så det veranda var, hvor de gik til at slappe af. Hun voksede op vide, hvad en gyngestol var for - hvorfor det blev opfundet. Efter gifte sig med en arkitekt, der delte hendes påskønnelse af kvalitet, design, åbnede hun en lille butik til fine antikviteter, herunder møbler og rocking stole. Hun har også købt en original 1800-æra Stagecoach Inn og drives det i mere end tyve år som en fornemme bed and breakfast. Tusindvis af kræsne mennesker kom og rystet.

Jeg fik at vide, flot design og store møbler fra mine bedsteforældre, men efter en karriere inden for bank-og investment banking i 1980'erne og 90'erne satte jeg ud på min egen at designe og bygge gyngestole - ikke antikviteter, som min bedstemor - men helt nye rockere, som jeg kunne gøre enhver perfektionere standard jeg kunne tænke på. Jeg åbnede en butik i 1992 i Houston kaldet Frontera Møbler Company og sælges rockerne vi gjort i en lille fabrik i landlige Texas. Min idé var at designe den perfekte gyngestol, og derefter lave masser af dem, og sælge dem til en rimelig pris. Jo mere jeg fik at vide min konkurrence, jo mindre bange for dem jeg blev Det syntes, at alle, der gjorde gyngestole gjorde det, fordi der var et marked for dem -. Men ingen syntes at lytte til kunden - det virkede som ingen tog sig tid til at få alt lige højre, den måde, du ville gøre, hvis du virkelig havde lidenskab og blev forpligtet til at gøre en stol til dig selv eller til en person meget speciel for dig. Så det er, hvad jeg gjorde.

Siden dengang har jeg solgt titusinder af gyngestole - ikke bare lavet i den pågældende fabrik, men senere lavet i andre fabrikker under kontrakt til mig, med et par forbedringer af design hvert år. Mine rockere blev købt af unge par, gamle folk og nye mødre. Som ord fik omkring, mine rockere cradled sportsstjerner, nyheder ankre, borgmestre, guvernører og endda en amerikansk præsident. De blev købt af designere, arkitekter, bed and breakfast, restauranter og hoteller. Ved sidste optælling, er mine rockere i 41 lande rundt om i verden, tilføjer bare en lidt speciel plet i hver plads, de indtager.

Så hvad gør den perfekte gyngestol? Jeg vil sige de vigtigste faktorer er komfort og styrke. Comfort er hvad vi søger, men selvfølgelig styrke handler om at sikre, at komforten vil vare.

Comfort.
Komfort betyder en masse ting til en masse mennesker, men jeg kan fortælle dig efter 16 år med at sælge rockere til tusindvis af kræsne kunder, er der nogle vigtige aspekter af komfort næsten alle kan blive enige om, og som vil hjælpe dig med at finde den perfekte stol:

 1. Hældningsvinkel. En stor rocker liggende i en tonehøjde, der tager vægten fra din rygsøjle. Forskellige mennesker har lidt forskellige præferencer for denne vinkel, men en god rocker er bygget med en ryg, der er sat tilbage og lange løbere, der giver en bred vifte af mødet vinkler. De fleste rockere har en back indlæg, der er lige, men sat ind i løberne i en vinkel. Dette sætter strukturelle belastninger på stolen, og der er en grænse for, hvor meget vinkel du kan få på denne måde. En meget dyrere konstruktion teknik, der forbedrer dette er en "cut-vinkel" ryg, som giver stolen skal kvadreres så langt op som sædet, og den bageste stilling skæres derefter i en vinkel for at tillade en større hældningsvinkel end er muligt med en lige ryg post. Faktisk er denne teknik ikke engang muligt med de fleste træsorter, da skære mange skove i en vinkel reducerer deres styrke og kunne resultere i en brækket ryg enten inden for skibsfart eller mens rokkende! Hver rocker har en balance punkt. Trouble er, balancen punkt er ofte ikke langt nok tilbage - hvilket betyder at du er nødt til at opretholde et konstant pres med dine ben og fødder til at holde rocker tilbage langt nok til at få den vinkel, du har brug for trøst. En cut-vinkel ryg hviler meget tættere på at balance punkt, så du kan komme til balance punkt uden at skulle skubbe så langt tilbage i rocker. Det gør en enorm forskel i komfort.
 2. Konturerede sæde og ryg. Har du nogensinde været til en stor restaurant, der har ubehagelige stole? Hvad med de fleste fly? Det undrer mig hver gang, men faktum er, at ikke alle stole er skabt lige - og den mest almindelige årsag en stol er ubehageligt, er, at sæde og ryg ikke er kontureret på en måde, der vugger din bagende i en position, der tager stress fra din nederste del af ryggen. En del af denne opgave sker ved konturerne af sædet, og resten af opgaven sker ved konturen af stoleryggen. En stor stolesædet er kontureret i begge retninger - det vil have omtrent en "S" - formet kontur fra for til bag, og en meget flad "U" kontur fra venstre mod højre. En kvalitet stoleryg vil vinkle tilbage starter lige over nederste del af ryggen, og vil også have en "U" kontur fra venstre mod højre. Det er her, flysæder er så ubehageligt - ryggen har en "U"-form i begge retninger - og det er en no-no! En U-form i lodret retning vinkler mod dig, da det bevæger sig op din ryg, lægge stress på din ryg og fører til enorme ryg træthed jo længere du sidder der. Contouring koster en masse penge i fremstillingen af en stol - og det er en væsentlig grund til, at god profilstyring er sjælden.
 3. Fuld voksen størrelse. Her er den ældste trick i detail: krympe dit produkt bare en lille smule, så du kan tilbyde en billigere pris. Det sker hele tiden, en producent kan spare en masse penge i materialer og fragt ved skrumpende en stol. Folk får meget glade for at få en rocker for 75€ og derefter spørger, hvorfor det ikke føler sig helt så fantastisk, som de havde håbet. Hvis du er lille, kan du ønsker lidt rocker, men en større rocker, hvis den er udformet godt, næsten altid føler sig bedre og vil føle sig bedre for dine gæster også.
 4. Heavy vægt. Generelt føler en tung gyngestol klipper bedre og bedre. Grunden til dette er, at du får indflydelse på rokke fra en tung stol - et lille skub fra dine fødder resulterer i en væsentlig vifte af bevægelse, der vugger dig og føles rigtigt. En let stol føles som ingenting - du føle, at du laver alt arbejdet - og du er. Sammenlign engang og du vil vide hvad jeg mener.
 5. Brede arme. Dette kan synes mindre, men der er en ægte følelse af luksus fra brede arme. Når du skubber tilbage til rock, du ønsker at have en bred overflade at hvile imod, hvilket gør rocking lettere. Endnu vigtigere, en bred arm giver dig mere plads til at finde det perfekte vinkel for komfort for dine arme og albuer. Hver person er lidt anderledes, så en smal arm vil ikke "passer" de fleste mennesker, og det er temmelig usandsynligt, det vil give dig det perfekte pasform enten.
 6. Ikke splintfrie træ. Du behøver kun at lære denne gang - ouch! Rockers fremstillet af billige træsorter udvikler splinter som kornet løfter fra alder og eksponering for elementerne. Det er ikke kun et problem for dine arme og fingre - det kan være et dyrt problem for dine bukser eller slange! Splinter fra sæde lameller kan og vil ødelægge dit tøj og din dag.
 7. Seat tremme vagt. Her er en virkelig sjælden funktion, som du behøver at vide om. Jeg har allerede nævnt den måde træsplinter på sæde lameller. Men det mest ubehagelige ting om sæde lameller er, at de normalt er udsat for dine ben på forsiden, hvilket resulterer i nogle temmelig skarpe oplevelser som du sidder ned eller står op. Selv når lamellerne er blevet møjsommeligt slebet, sæde slat kanter er simpelthen ubehageligt på bagsiden af benene og aflede opmærksomheden fra en afslappende vuggende oplevelse. Den bedste måde at håndtere dette på er med en "sæde lamel vagt", som nogle beslutningstagere har føjet til forsiden af deres sæder. Det er simpelthen et glat solid konstruktionselement, der strækker sig hen over forsiden af sædet lameller, så dine ben føles intet andet end en blød kurve - og ikke tremme kanter. Det gør også sæde og stol markant stærkere.
 8. En skammel. Jeg nævnte, at de spekulerer i en gyngestol er at det tager vægten fra din ryg og placerer dig i en afslappende stilling. Men det bedste siddevinkel afhænger af længden på dine ben, højden af ryggen, hvor dine albuer ramte armene osv. Så nogle folk vil føle bedst ved en 20-graders vinkel, mens andre vil have en 30-graders vinkel i den samme stol. Hemmeligheden er en fodskammel. Ved at hæve dine fødder på en fodskammel, automatisk øger du tilbage vinkel - mængden af vinklen, afhængigt af hvor tæt du placerer afføring. Desuden vil have dine knæ højere rette din nederste del af ryggen og øge din komfort. I virkeligheden, med en fodskammel kan du opnå g-spot for rokkende perfektion - som er "nul-tyngdekraft oplevelse." Måske har du set den populære nye "nul-tyngdekraft stole", som simulerer en vægtløs oplevelse ved en kombination af at sænke stolen tilbage og hæve en fodstøtte. Det er egentlig ikke en ny opfindelse - i vores stuer vi kalde dette en La-Z-Boy recliner - og udenfor, blev den første "nul-G" lounge stol populariseret af Frankrigs Lafuma Furniture i 1940'erne. Anyway, kan du opnå dette nirvana i en gyngestol blot ved at købe en fodskammel. Gør det. Tak mig senere.

Styrke.

 1. Træsort. Den bedste måde at spare penge er altid med billige materialer. Billige stole er lavet af billige træ. Billig træ holder ikke op. De billigste træsorter er "nåletræ", så navn, fordi de vokser meget hurtigt og deres cellulære strukturer er enklere og langt mindre tæt, hvilket fører til lavere styrke i de fleste tilfælde. Min fire-årige søn lærte at bryde en fyr planke med hænderne i Tai Kwon Do - der er en grund til at de ikke bruger hickory i denne øvelse. Hardwoods vokser meget langsommere, og derfor er meget dyrere at rejse. Især i en gyngestol, er styrke ekstremt vigtigt. Sæde lameller er i sagens natur temmelig tynd, og derfor skal gøres fra den stærkeste træ muligt, hvis de skal vare i lang tid. Så du skal ikke købe en rocker lavet af fyrretræ, cedertræ, eller redwood - dem er nåletræ. Men selv løvtræ er ikke skabt lige. Mange rockere er lavet af eg, ask, bøg, birk, eller "blandede løvtræ". Ingen af disse er vejrbestandige (se næste afsnit), men især pas på noget mærket blot som "hårdt træ". Næsten alle almindeligt tilgængelige rocker rådighed i dag er nu fremstillet af "hårdt træ", hvilket i praksis betyder, at det er fremstillet af en blanding af forskellige løvtræer, som alle alder på forskellige måder. Når fugtighedsændringer, som den gør hver sæson, og hver dag, vil disse skove skrumpe og trække forskelligt, hvilket resulterer i en gradvis lempelse af stolen. Denne stærke, stramme stol du kommer hjem fra butikken kan være et spinkelt løs stol inden for blot ét år med normal brug af denne grund.
 2. Vejrfast. Enhver stol, der skal bruges udenfor, selv på en overdækket veranda, bør være vejrbestandigt, hvis du forventer det til at vare mere end et par år. De tre fjender af møbler er variable fugtighedsniveauer, vand og sollys.
  • Jeg har allerede nævnt, hvordan varierende fugtighed forårsager træ udvide sig og trække hver dag og nat, og med årstiderne. Selv hvis du ikke rører en stol, vil det løsne sig over tid, medmindre den er lavet af en tæt hårdttræ, der er ekstremt stabil.
  • Vandgennemtrængning er meget skadelig for ikke-vejrbestandig træ. Vand finder vej ind revner eller hul i din stol, og gennem alle tynd spot eller chip i finish. Når vand er trængt, vil det suge ind i skoven og begynder at rådne. Dette gør stole bliver sort, især nær leddene, og er grunden til, at enhver ikke-vejrbestandig rocker vil i sidste ende få sin runner snap ret off - og du kan ikke fastsætte et rådnet post eller runner.
  • Sollys nedbryder den cellulære struktur af træ og slidt væk finish, selv "ydre" maling. Husk - vi kan lægge mennesker på månen, men vi har stadig ikke lavet en hus maling, der ikke behøver at blive re-anvendes hver fem til seks år. Paint ikke sidste, så ikke begå den fejl at tro, en stol er vejrbestandig bare fordi den har en udvendig maling. Når malingen begynder at nedbrydes, alt der betyder noget er, om træet nedenunder er vejrbestandig - og meget få træsorter er. Teak og brasilianske Cherry er to af de mest egnede vejrbestandige træsorter til møbler. Begge er dyrere end ikke-vejrbestandige træsorter, men de er værd, fordi de sidste. Når du har udskiftet en ringere stol for første gang, vil du have brugt mere til din anden ringere stol, end du træ har ved at købe en vandtæt stol første gang. At sige noget af affaldet for at smide din første stol i en losseplads eller andet sted - ikke miljøvenlige!
  Vide, hvad der gør en rocker komfortabel og bygget til at holde. Der er virkelig noget mangler, når du sidder i en stol, der er ikke helt rigtigt.
  Vide, hvad der gør en rocker komfortabel og bygget til at holde. Der er virkelig noget mangler, når du sidder i en stol, der er ikke helt rigtigt.

  Teak er i øjeblikket den mest populære vejrbestandige træ, selv om det er meget dyrt, fordi ægte teak kommer kun fra meget langt væk steder, hvor træerne tager over 60 år at nå modenhed. Af den måde, ikke lade sig narre af mindre skov fra det østlige Asien markedsføres som "teak", men lavet af helt forskellige, og ringere, skoven. Et stadigt mere populært materiale til vejrfast møbler er brasilianske Cherry, der modner på kun 30 år, og er faktisk hårdere og mere stabilt end teak og har den ekstra fordel, at det kan males, som teak ikke kan. For mere om brasilianske Cherry og Teak, se min artikel "Om brasilianske Cherry".

 3. Byggeteknikker. Stole tage en enorm mængde af stress og er nødt til at være manipuleret mere omhyggeligt end nogen anden type møbler, eller de vil løsne eller knække. Og ingen stol kræver mere stress end en gyngestol. Som du rokke frem og tilbage i en gyngestol, du placerer store forskydningsspændinger på leddene, især hvis sæde og arme forbindelse til for-og bagside stillinger. De fleste stole kan stå denne stress i et stykke tid - måske måneder eller år. Men par stole kan rumme op til års brug, medmindre de er lavet af et meget tæt træ, og bygget med stor vægt på kvalitet snedkerarbejde teknikker. Fine møbler fremstilles med traditionelle "slids og tap" snedkerarbejde teknikker, hvor hver samling består af et stærkt tilspidset ende, der strækker sig langt inden i et tilsvarende hul i den modtagende del. Vigtige samlinger er dem der forbinder de stillinger, de dyvler (horisontale seler), og forbinde de stillinger til løbere. I en udendørs stol, er der visse samlinger, der bør også være afstivet med vejrfast lim og en kvalitet skrue for at minimere lempelsen, der sker over tid. Men hverken lim eller skruer er en erstatning for kvalitet træ og byggeteknikker.
 4. Tykkelse af dele. Hvis træ tæthed og styrke er en faktor, så i hvert fald tykkelsen af træ er den anden. Den vigtigste ting at se til i en rocker er tykkelsen af sikkerhedsseler lameller. Den første ting at gå i en lav kvalitet gyngestol er en knækket sæde lamel - og forsøger at erstatte et ødelagt sæde lamel vil bære dig ud og slå dig hver gang. En knækket lamel, og det er ud til lossepladsen med din rocker. Nogle gange vil en producent forsøge at rette op på en lavere kvalitet træ ved at gøre de dele tykkere for at kompensere. Jeg må sige, jeg sætter pris på den indsats, fordi det er nyttigt. Men det ikke fuldt ud kompensere, og også resulterer i en meget klodset udseende og en stol, der ikke vil rokke ordentligt enten.

Tyngde alene er ingen garanti for kvalitet - men mange af de faktorer, der skaber en stor rocker også oprette vægt - ligesom en tæt kvalitet hårdttræ, tykke stolper og lameller, fuld voksen størrelse, og de andre ting, vi har talt om. Måske er det mere korrekt at sige, at du skal passe en letvægts rocker. De fleste rockere er tilgængelige i supermarkeder vægt omkring 20-25 pounds, og du kan bare ikke gøre en kvalitet stol på denne vægt. Jeg har prøvet det og lært denne lektie meget tidligt. De rockere vi gør nu, er mellem 37 og 50 pounds.


Resumé.
Nå, har vi talt meget om, hvad der gør en stor gyngestol. Ligesom de fleste ting i livet, er svaret ikke simpelt, men der er en stor belønning fra at kende din vej, som du sammenligner rockere for at blive overbevist om, at du vil have det bedste der findes. Som du shoppe, observere de egenskaber, jeg nævner ovenfor , og sidde i hver stol med disse egenskaber i tankerne, som du indsnævre dit valg.

Efter femten år i min søgen efter at skabe den perfekte rocker, gjorde jeg, hvad jeg tror er min magnum opus. Efter to år, stadig har jeg ikke fundet endnu en ting jeg ville ændre for at forbedre det - og det er aldrig sket før - det er en fantastisk følelse. Folk, der køber det fortælle mig, at de aldrig har været i en bedre rocker. De køber en eller to og så komme tilbage efter mere, og begynde at give dem til venner og familie til særlige lejligheder. Hoteller vælger denne stol over de andre, vi tilbyder. Jeg kaldte stolen "The Independence Rocker" (mange af mine rockere er opkaldt efter stifterne og vejledende principper for det Europa). Her er et link til denne gyngestol .

Jeg partnerskab med en stærk, familieejet møbelfabrik med meget præcis maskiner til ensartet kvalitet. Jeg valgte brasilianske Cherry, så det er vejrbestandig og kan males & ndash-det er tilgængeligt i naturlig olie, tre malede farver, tre mere forvitret lakeringer, og to indendørs / udendørs luksus pletter. Jeg lavede proportionerne stort - et bredt sæde og ryg, brede arme, en høj ryg og lange løbere. Jeg indarbejdet konturer overalt, de bør gives - i begge akser af sædet og i ryggen. Jeg udnyttede en cut-vinkel tilbage for at øge haeldningsvinkel, og gav den tilbage en lille venstre til højre kontur så godt. Jeg inkluderet en plads tremme vagt i den forreste del af sædet, og en ekstra strukturel brik på siden af sædet, der tilføjer styrke og forbedrer udseendet så godt. Og jeg lavede en matchende fodskammel for at uforlignelige nul-G virkning.

Alle disse betragtninger gjort det væsentligt dyrere at bygge, men jeg kompenseret ved at købe i store mængder og ikke være grådige i vores avancer. Fragtomkostninger er en stor del af omkostningerne til møbler, og vi skåret disse omkostninger ved at skabe et "delvist samlet" stol, der kommer i en relativt flad kasse, men kan samles af de fleste mennesker i omkring 15-20 minutter. Vi perfektioneret emballage teknikker til at beskytte dele mod skader inde i boksen, og vi brugte topkvalitet tykke bølgepapkasser, der beskytter møbler inde. Det er forbløffende, hvor mange penge du sparer, når du laver møbler, der aldrig bryder i forsendelse eller bliver returneret - disse omkostninger er en stor del af de fleste møbler, du køber. Denne stol er tilgængelig fra Decor Europeana og Frontera Møbler med gratis forsendelse og en tilfredshedsgaranti. Uanset om du køber denne stol eller en anden, jeg ved, du vil være glad for at du har lært lidt mere om, hvad der gør den perfekt rocker før man investerer i den sidste rocker du nogensinde købe.

Når du sidder i den perfekte rocker, vil du få den følelse af lyksalighed, der kommer af at vide, "det ikke få nogen bedre end dette." Og dine gæster vil bemærke - Jeg har set ansigterne på tusinder af mennesker lyse op, da de sad i en stor rocker og følte, at følelse - og den følelse er en fantastisk måde at starte en mindeværdig aften med familie eller venner på din veranda.