E2r

Sådan laver du din egen regn tønde-system

En regn tønde system er en metode, du kan bruge til at indsamle regnvand

En regn tønde system er en metode, du kan bruge til at indsamle regnvand. Også kendt som cisterner, er det bruges til at fange vandet løber fra dit tag. At have din egen regn catcher har sine egne frynsegoder. De tønder vand, der vil blive indsamlet kan udnyttes til rengøring biler, havevanding eller rengøring dele af dit hus dermed sparer en betydelig mængde af din vandregning. Selvfølgelig har du mulighed for at købe en færdiglavet regn tønde kit, men det ville være for dyrt. Gør dit eget regn tønde system, dog er en low-cost projekt og en yderst effektiv teknik. Nedenfor er hurtige og nemme trin i at skabe din regn tønde i komfort i din egen baghave.

Værktøjer, du har brug for:

Sådan laver du din egen regn tønde-system. Det er tilrådeligt, at du bruger en brugt tønde.
Sådan laver du din egen regn tønde-system. Det er tilrådeligt, at du bruger en brugt tønde.
 • En elektrisk boremaskine
 • En så
 • En hobbykniv
 • En skruenøgle
 • En borehoved (fortrinsvis 15/16 inches i størrelse)

Liste over materialer: (Du kan købe disse på din lokale isenkræmmer.)

 • Et Plastic Barrel (55 gallon, anvendes fortrinsvis)
 • Mesh sigte
 • Én PVC Pipe
 • Én Spigot / Faucet
 • Teflon tape
 • Vandtæt Sealant
 • Haveslangen (valgfri)

Her er de trin, du skal følge:

 1. Det er tilrådeligt, at du bruger en brugt tønde. Sørg for at rense tønden grundigt med sæbe og vand. Brug ikke nogen produkter, med ammoniak eller blegemiddel, da dette er skadeligt for miljøet.
 2. På toppen af din tromle, på låget specifikt bore et hul, der er stor nok til at indsætte afløbsrør, der kommer fra dit tag.
 3. På den side, lige under kanten skære et ¾ hul med mindst en afstand på en tomme og en halv fra låget. Dette er for overløb.
 4. Sæt afløbsrøret på det øverste hul og se om det passer. Fjern den og pak det med Teflon tape for at undgå en udstrømning. Sørg for at dække det øverste af røret med en maskestørrelse skærm for at undgå insekter og snavs.
 5. For studs / hane forsamling, bore et hul i bunden af den side af din plastik tønde. Det bør være mindst 2 inches fra bunden for at maksimere vandgennemstrømningen. Wrap studsen tre eller fire gange med Teflon tape, fastgøre den og forsegle med vandtæt fugemasse.
 6. Fastgør haveslangen på studsen, hvis det ønskes.
 7. Skær afløbsrøret ved hjælp af en sav og erstatte det med et PVC-rør. Dette er så vandet går direkte til cylinderen. Elevate tønden på en plan overflade for bedre vandgennemstrømning.
En regn tønde system er en metode, du kan bruge til at indsamle regnvand. Sæt afløbsrøret på det øverste hul og se om det passer.
En regn tønde system er en metode, du kan bruge til at indsamle regnvand. Sæt afløbsrøret på det øverste hul og se om det passer.

Der har du det. Enhver lægmand kan gøre dette. Alt du skal gøre er at følge disse enkle instruktioner omhyggeligt. Du kan opnå dette på bare en time. Ved at have en regn tønde system derhjemme, vil du helt sikkert se signifikant fald i din vandregning. Ikke alene er det økonomisk i det lange løb, men også moder natur vil helt sikkert smile til dig for denne ene. Det er en fantastisk måde at gøre brug af regnvand og samtidig være miljøvenlig så godt.