E2r

Sådan tilsluttes NM kabel i en metalkasse

Der findes mange typer af elektriske metalkasser, som du vil finde på hardware butik. De kommer i mange former og størrelser, hvilket gør det svært for en ny person til el-projekter at vælge mellem dem. Du kan finde ottekant formet metalkasser, runde dem, kvadratiske eller rektangulære. De vil også variere i størrelse, og nogle vil være dybere end andre. Men alle disse metalkasser er standard og fremstillet til at kode.

  1. Fjern knockouts. Efterse metalkasse og du vil opdage, at der er runde former indlejret på overfladen. Det er de knockouts, som du kan fjerne og have en åbning, som du kan sende NM kablet igennem. Der vil være flere af disse knockouts omkring metalkasse, kigge efter dem på siden og bag paneler. Nogle metalkasser vil være begrænset til blot to knockouts. Beslutte, hvilken type metal boks, du har brug for dit projekt og se efter knockout positioner. Nogle af disse knockouts på metalkasser er svære at fjerne, og du får brug for nogle værktøjer til at hjælpe dig. Du kan bruge en hammer og give det et par tryk for at rydde knockout, men hvis det ikke vil komme ud let, giver det tungere slag fra hammeren. Hvis du får en del af knockout åben, brug en tang til at trække knockout fri fra metalkasse. Du kan have til at vride det lidt at løsne dele af knockout. På andre metalkasser der er slots, som du kan sende i slutningen af en flad skruetrækker igennem og lirke knockout fra metalkasse. Når du rydder metalkasse af en knockout du kan efterlade nogle skarpe metalkanter og kan muligvis beskadige NM kablet. Brug en metal-fil til fil ned disse skarpe kanter og glatte det ud.
  2. Fastgør NM kablet med kabelklemmen. Nogle metalkasser vil have en kabelklemme klar til at holde NM-kablet på plads. Hvis en klemme ikke er tilgængelig, vil du nødt til at tilføje en i metalkasse. Der er kabel-klemmer du kan købe på hardware butik, og disse klemmer kaldes ofte ROMEX stik. Når du installerer en kabelklemme på metalkasse, kan du nu sende NM kablet gennem åbningen og fastgør kablet med kabelklemmen. Du har brug for en tang til at stramme låsemøtrikken for at holde kablet på plads. Spænd ikke klemme med risiko for at beskadige kablet.
Sådan tilsluttes NM kabel i en metalkasse. Fastgør NM kablet med kabelklemmen.
Sådan tilsluttes NM kabel i en metalkasse. Fastgør NM kablet med kabelklemmen.

Planlæg dit projekt omhyggeligt for at støtte dig i på udkig efter den rigtige metalkasse med de specifikationer, du har brug for.